Kvalitetnije rukovodstvo u tehnološkom gigantu

Kompanija Apple efikasnije vršila proces zapošljavanja u toku pandemije

Bolji posaoHi-techSvetU fokusu

10.2.2023 11:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Apple efikasnije vršila proces zapošljavanja u toku pandemije Kompanija Apple efikasnije vršila proces zapošljavanja u toku pandemije
Postoji dobar razlog zašto se kompanija Apple nalazi pod manjim pritiskom u odnosu na druge tehnološke kompanije koje ukidaju radna mesta kako bi se... Kompanija Apple efikasnije vršila proces zapošljavanja u toku pandemije

Postoji dobar razlog zašto se kompanija Apple nalazi pod manjim pritiskom u odnosu na druge tehnološke kompanije koje ukidaju radna mesta kako bi se izborile sa trenutnim usporavanjem – od samog početka je zapošljavala efikasnije.

U toku pandemijskog “serijskog” zapošljavanja, kompanija Apple je primila tek nekoliko novih radnika u poređenju sa ostalim velikim tehnološkim kompanijama. Pored svega toga, kompanija je po novom zaposlenom generisala veće zarade od ostalih kompanija, piše Bloomberg.

Taj oprezniji pristup se pokazao kao isplativiji. Iako je ovaj tehnološki gigant obustavio proces zapošljavanja u nekim sektorima i ograničio potrošnju, posebno kada su u pitanju oblasti koje se ne tiču istraživanja i razvoja, i još uvek ne pribegava krajnjim rešenjima kao što su masovna otpuštanja, koja su već otpočela u kompanijama kao što su Amazon.com,Alphabet, Meta…  

“Ovo ukazuje na kvalitetnije rukovodstovo u Apple-u u poređenju sa drugim tehnološkim kompanijama, koje su očigledno pogrešno protumačile znake u pandemiji na pogrešan način”, izjavio je Piter Garnri (Peter Garnry) iz banke Saxo Bank A/S.

Kompanija je najavila da će zaposliti direktora za sektor ljudskih resursa. Ovaj sektor do sada je nadgledala šefica maloprodaje Diedra O’Brajen (Deirdre O’Brien) u dvostrukoj ulozi.

Mnoge tehnološke kompanije priznaju da su zapošljavale previše tokom pandemije, kladeći se da će promene životnog stila, uključujući rad na daljinu, online kupovina i video-igre, doneti veći prihod. Kompanija Zoom Technologies, koja je imala najviše koristi od blokade Covid-19, nedavno je saopštila da ukida 15 odsto radnih mesta.

Broj zaposlenih u kompaniji Apple između 2020. i 2022. godine porastao je za 20 odsto, u poređenju sa 60 odsto u kompaniji Alphabet i skoro dvostrukom povećanju u Amazonu. 

  • MAJA

    11.2.2023 #1 Author

    Kada god je kriza oni se snađu

    Odgovori

  • MAJA

    11.2.2023 #2 Author

    Neko bas bolje radi kad su vremena teska

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.2.2023 #3 Author

    Njima nijedna situacija nije uticala na radi rezultate..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...