Posledice smanjenja prihoda od oglašavanja

Yahoo otpušta 20 odsto zaposlenih

SvetU fokusu

10.2.2023 08:31 Autor: Vladimir Jokanović 3

Yahoo otpušta 20 odsto zaposlenih Yahoo otpušta 20 odsto zaposlenih
Kompanija Yahoo saopštila je da planira da otpusti više od 20 odsto zaposlenih u okviru velikog restruktuiranja svog odeljenja za reklamne tehnologije. Smanjenje će... Yahoo otpušta 20 odsto zaposlenih

Kompanija Yahoo saopštila je da planira da otpusti više od 20 odsto zaposlenih u okviru velikog restruktuiranja svog odeljenja za reklamne tehnologije.

Smanjenje će uticati na skoro 50 odsto zaposlenih u kompaniji Yahoo do kraja tekuće godine, uključujući skoro 1.000 zaposlenih ove nedelje. Yahoo je u vlasništvu privatne investicione kompanije Apollo Global Management od otkupa za pet milijardi dolara 2021. godine, prenosi Reuters.

Otpuštanja bi trebalo da omoguće kompaniji da suzi svoj fokus i ulaganja u svoj vodeći oglasni biznis pod nazivom DSP, nakon što su mnogi oglašivači smanjili svoje marketinške budžete kao odgovor na rekordno visoke stope inflacije i kontinuiranu neizvesnost u vezi sa recesijom.

Niz američkih kompanija od Goldman Sachsa do Alphabeta takođe je otpustilo hiljade zaposlenih kako bi prebrodili pad potražnje izazvan visokom inflacijom i rastućim kamatnim stopama.

  • GOCA BG

    12.2.2023 #1 Author

    Cim se smanjuje broj oglasivaca moraju i zaposlene…

    Odgovori

  • TATJANA

    14.2.2023 #2 Author

    Nažalost još jedan slučaj otpuštanja velikog broja ljudi

    Odgovori

  • FRUIT04

    19.2.2023 #3 Author

    Vecina je Izdrzala pandemiju jer su imali razne benefite, sad mogu da otpuste jer su uvideli da ima viska zaposlenih.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...