Pad narudžbina usled smanjene kupovne moći

Otpuštanja u kompaniji Glovo

EUNovacPoslovanje

31.1.2023 09:00 Autor: Vladimir Jokanović 3

Otpuštanja u kompaniji Glovo Otpuštanja u kompaniji Glovo
Španski Glovo saopštio je da planira da otpusti 250 zaposlenih širom sveta, navodeći da je došlo do pada narudžbina i neefikasnosti, nakon rasta zapošljavanja... Otpuštanja u kompaniji Glovo

Španski Glovo saopštio je da planira da otpusti 250 zaposlenih širom sveta, navodeći da je došlo do pada narudžbina i neefikasnosti, nakon rasta zapošljavanja izazvanog pandemijom Covid-19.

Otpuštanja, koja će uglavnom uticati na Glovo kancelarije u Barseloni, predstavljaju smanjenje globalne radne snage kompanije za 6,5 odsto, prenosi Reuters.

Kompanija je istakla da neće biti otpuštanja kurira i ostalih zaposlenih na „prvoj liniji“.

„Odluka o otpuštanju u velikoj meri utiče na sedište kompanije u Barseloni u oblastima kao što su funkcije poslovne podrške, zapošljavanje i podaci“, naveo je u izjavi izvršni direktor kompanije Glovo Oskar Pjer (Oscar Pierre).

Pjer je rekao da je brz rast Glova od njegovog pokretanja 2015. godine stvorio operativnu neefikasnost i da je pad potražnje u četvrtom kvartalu pokazao da spoljni faktori utiču na performanse industrije dostave.

Trenutna makroekonomska situacija, sa rastućim kamatnim stopama i inflacijom smanjuje kupovnu moć potrošača, pa se neki ređe odlučuju da poručuju, objasnio je direktor kompanije Glovo.

Pjer je naglasio da se vizija i strategija Glova nisu promenile.

 • COKA

  5.2.2023 #1 Author

  Ovo nije moguce, gde god se okrenes ono Glovo, gde tacno planiraju da otpustaju, kod nas definitivno nece

  Odgovori

 • Coka13

  8.2.2023 #2 Author

  Meni ovo ne deluje realno. Ima ih svuda i čini mi se kao da se samo šire.

  Odgovori

 • NINICA

  25.2.2023 #3 Author

  Ima ih baš dosta mnogo, nije moguće.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...