Rok za prijavljivanje 1. novembar

Fond za mlade talente Srbije raspisao konkurs za stipendiranje 500 studenata u inostranstvu

SrbijaVesti

2.10.2023 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Fond za mlade talente Srbije raspisao konkurs za stipendiranje 500 studenata u inostranstvu Fond za mlade talente Srbije raspisao konkurs za stipendiranje 500 studenata u inostranstvu
Fond za mlade talente Srbije raspisao je konkurs za stipendiranje najboljih studenata drugog i trećeg stepena studija na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2023/24.... Fond za mlade talente Srbije raspisao konkurs za stipendiranje 500 studenata u inostranstvu

Fond za mlade talente Srbije raspisao je konkurs za stipendiranje najboljih studenata drugog i trećeg stepena studija na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2023/24. godinu, saopštilo je Ministarstvo nauke.

Rok za slanje prijava je 1. novembar, a predviđeno je stipendiranje do 500 najboljih studenata.

Oni će biti rangirani u skladu sa Listom vodećih svetskih univerziteta, u koju spada 500 univerziteta sa „Šangajske liste“ i Liste visokoškolskih ustanova iz oblasti umetnosti koja se nalazi na sajtu Fonda, prenosi Beta.

Novina u ovogodišnjem konkursu je dodatno stipendiranje pet najboljih studenata iz oblasti medicinskih nauka u okviru stipendije „Medicina za generacije“ u bruto iznosu od po 10.000 evra, koje donira kompanija Novo Nordisk.

Takođe, novo je da na konkurs mogu da se prijave kandidati koji su osnovne studije završili u inostranstvu, ako im je diploma nostrifikovana u Srbiji.

Moguća je dostava elektronske prijave za učešće na konkursu preko usluge eTalenti, na portalu eUprava, za šta je potreban aktivan nalog i da budu prijavljeni preko ConsentID mobilne aplikacije.

Za instaliranje ove aplikacije potrebno je preuzeti parametre u najbližoj ekspozituri Pošte ili u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije, ukoliko se kandidat nalazi u inostranstvu.

Fond za mlade talente je tokom 15 godina postojanja dodelio više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...