Vlada Srbije usvojila izmenu Odluke o obrazovanju

Fond za mlade talente raspisaće konkurs za nagrade učenicima srednjih škola

SrbijaU fokusu

6.9.2023 15:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Fond za mlade talente raspisaće konkurs za nagrade učenicima srednjih škola Fond za mlade talente raspisaće konkurs za nagrade učenicima srednjih škola
Vlada Srbije usvojila je na sednici u sredu izmenu Odluke o obrazovanju republičkog Fonda za mlade talente kojom je predviđeno da Fond sledeće nedelje... Fond za mlade talente raspisaće konkurs za nagrade učenicima srednjih škola

Vlada Srbije usvojila je na sednici u sredu izmenu Odluke o obrazovanju republičkog Fonda za mlade talente kojom je predviđeno da Fond sledeće nedelje raspiše Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2022. godine.

Po Konkursu, koji će biti otvoren do kraja oktobra, biće nagrađeni učenici srednjih škola koji su osvojili jednu od prve tri nagrade na priznatim takmičenjima, a nagrade su u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara, u zavisnosti od osvojenog mesta i ranga takmičenja, prenosi Beta.

Navodi se i da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vlada usvojila Zaključak o saglasnosti da se usluga obaveznog genetičkog neonatalnog skrininga za spinalnu mišićnu atrofiju za svu novorođenčad u Srbiji obavlja na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na sednici su usvojene i odluke o utvrđivanju mera zaštite, granica zaštićene okoline i mera zaštite zaštićene okoline arheološkog nalazišta Caričin grad, nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja, i crkve svetog Ahilija u Arilju, takođe, nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja.

  • SABRINA

    7.9.2023 #1 Author

    Odlične vesti za Fond… i treba nagraditi talentovanu i ambicioznu decu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...