(FOTO) MAGAZIN TIME ODABRAO LIČNOSTI 2020. GODINE Nastavljena dugogodišnja tradicija

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

11.12.2020 13:43 Autor: Julijana Vincan 0

(FOTO) MAGAZIN TIME ODABRAO LIČNOSTI 2020. GODINE Nastavljena dugogodišnja tradicija (FOTO) MAGAZIN TIME ODABRAO LIČNOSTI 2020. GODINE Nastavljena dugogodišnja tradicija
Novoizabranog američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) i njegovu potpredsednicu Kamalu Haris (Kamala Harris), časopis Time odabrao je za osobe godine. Njih dvoje ušli... (FOTO) MAGAZIN TIME ODABRAO LIČNOSTI 2020. GODINE Nastavljena dugogodišnja tradicija

Novoizabranog američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) i njegovu potpredsednicu Kamalu Haris (Kamala Harris), časopis Time odabrao je za osobe godine.

Njih dvoje ušli su u istoriju 7. novembra kada su pobedili Donalda Trampa (Donald Trump) na predsedničkim izborima. Tog dana Haris je postala prva žena, prva crnkinja i prva osoba azijskog porekla koja će biti potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država.

„Zbog toga što su promenili priču Amerike, ponudili viziju isceljenja u ožalošćenom svetu i jer su pokazali da je empatija snažnija od besa podele – Džo Bajden i Kamala Haris su osoba godine 2020. godine magazina Time“, napisao je glavni urednik tog časopisa, Edvard Felsental (Edward Felsenthal), prenosi CNN.

Time je proglasio izvršnog direktora kompanije Zoom, Erika Juana (Eric Yuan) preduzetnikom godine, a čuvarima godine imenovao je aktiviste Asu Traore (Assa Traoré) i Porče Benet Bejem (Porche Bennett-Beyem), kao i zdravstvene radnike na prvoj liniji fronta u borbi protiv pandemije korona virusa, zajedno sa glavnim američkim stručnjakom za zarazne bolesti Antonijem Faučijem (Anthony Fauci).

Tradicija proglašavanja uticajne osobe u časopisu Time počela je 1927. godine, pod nazivom „Čovek godine“. Ime je kasnije promenjeno u „Osobu godine“, a Time tu titulu dodeljuje pojedincu, grupi, pokretu ili ideji koja je imala najveći uticaj u protekloj godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...