(FOTO) OKO ČETIRI SATA ČEKANJA NA GRANICAMA I u subotu velika gužva na prelazima ka Srbiji

EUIzdvajamoSrbijaVesti

19.12.2020 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

(FOTO) OKO ČETIRI SATA ČEKANJA NA GRANICAMA I u subotu velika gužva na prelazima ka Srbiji (FOTO) OKO ČETIRI SATA ČEKANJA NA GRANICAMA I u subotu velika gužva na prelazima ka Srbiji
Na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju od subote ujutro su velike kolone vozila, pokazuju kamere Auto-moto saveza Srbije. Na graničnom prelazu Horgoš, na... (FOTO) OKO ČETIRI SATA ČEKANJA NA GRANICAMA I u subotu velika gužva na prelazima ka Srbiji

Na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju od subote ujutro su velike kolone vozila, pokazuju kamere Auto-moto saveza Srbije.

Na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju iz Mađarske, putnička vozila čekaju četiri sata, prema informacijama granične policije.

Foto: Printscreen AMSS

Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je tri sata, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Foto: Tanjug

Na graničnom prelazu Kelebija, na ulazu u Srbiju, putnički automobili čekaju jedan sat.

Foto:Tanjug

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Gužve i na izlazima iz Austrije

Velike gužve su i na graničnim prelazima Austrije sa Mađarskom i Slovenijom, preko kojih putuju građani poreklom sa Zapadnog Balkana i Turske, na odmor u njihovu otadžbinu.

Foto: Tanjug

Kako javlja dopisnik Tanjuga iz Austrije, na graničnom prelazu Nikelsdorf, ka Mađarskoj, u devet sati jutros već se formirala kilometarska kolona i čekanje za prelaz granice je oko dva sata.

Foto: Tanjug

Na graničnom prelazu Špilheld, sa Slovenijom, čekanje je već sada duže od dva sata.

Među putnicima je najviše turskih i naših „dijasporaca“, koji su na put krenuli uglavnom iz Nemačke.

Foto: Tanjug

U Srbiji od nedelje stupa na snagu nova mera, prema kojoj je za ulazak u Srbiju stranim državljanima neophodan negativan PCR test, dok državljani Srbije mogu u zemlju i bez testa, ali ih onda čeka obavezan karantin od 10 dana, koji mogu da prekinu ako se testiraju.

U Austriji je od ponoći na snagu stupio strogi režim ulasla u zemlju, prema kojem svi koji se budu vratili u Austriju iz rizičnih zemalja, moraju u 10-odnevni karantin, koji mogu da prekinu PCR testom tek nakon pet dana izolacije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...