(FOTO/VIDEO) DUGA I BESANA NOĆ ZA MNOGE U HRVATSKOJ POSLE RAZORNOG ZEMLJOTRESA Tlo ne prestaje da se trese

RegionVesti

30.12.2020 11:43 Autor: Julijana Vincan 0

(FOTO/VIDEO) DUGA I BESANA NOĆ ZA MNOGE U HRVATSKOJ POSLE RAZORNOG ZEMLJOTRESA Tlo ne prestaje da se trese (FOTO/VIDEO) DUGA I BESANA NOĆ ZA MNOGE U HRVATSKOJ POSLE RAZORNOG ZEMLJOTRESA Tlo ne prestaje da se trese
Zemljotresi i dalje potresaju Hrvatsku, a poslednji u nizu zabeležen je u 11.01 jačine 1,7 stepeni u blizini Velke Gorice. Evropski mediteranski seizmološki centar... (FOTO/VIDEO) DUGA I BESANA NOĆ ZA MNOGE U HRVATSKOJ POSLE RAZORNOG ZEMLJOTRESA Tlo ne prestaje da se trese

Zemljotresi i dalje potresaju Hrvatsku, a poslednji u nizu zabeležen je u 11.01 jačine 1,7 stepeni u blizini Velke Gorice.

Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je potres snage 4,7 po Rihteru, koji je u 6:15 sati probudio stanovnike centralne Hrvatske, bio 38. potres koji se osetio u Hrvatskoj u poslednjih 49 sati.

Vlada Hrvatske je na današnjoj sednici proglasila 2. januar Danom žalosti, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

Za građane Hrvatske, posebno u epicentralnom području Petrinje, Siska i okolnih sela, protekla noć bila je duga i besana, uz neprestano podrhtavanje tla. U 9:22 sati desio se novi potres jačine četiri stepena po Rihteru, koji se osetio od Petrinje i Siska do Novog Zagreba.

U snažnom zemljotresu koji se desio u utorak, prema informacijama nadležnih, poginulo je najmanje sedam osoba, među kojima ima dece, dok je više desetina povređenih, od kojih je i nekoliko sa težim povredama. Ruševine se i dalje pretražuju u nadi da ispod njih više nema stradalih.

Od 29. decembra u Hrvatskoj se dogodilo više potresa, a najjači je bio 6,3 stepeni po Rihteru, a niz novih udara prelazio je četiri stepena.

Stanovnici Petrinje, Gline i ostalih mesta noć su proveli uz vatru na ulici iz straha od novog jačeg potresa. Neki su spavali u svojim automobilima ispred kuća.

Foto: Tanjug

Kako je istaknuto, materijalna šteta je ogromna, a u Petrinji gotovo da nema građevine koja nije oštećena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...