Gazprom uvećao cenu za oko 22 procenta

Gas za kupce u BiH poskupljuje za 13 odsto

RegionVesti

20.4.2022 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gas za kupce u BiH poskupljuje za 13 odsto Gas za kupce u BiH poskupljuje za 13 odsto
Kompanija Gazprom export dostavila je novi cenovnik gasa Republici Srpskoj za drugi kvartal u kojem je navedeno da je gas skuplji za 14,6 odsto... Gas za kupce u BiH poskupljuje za 13 odsto

Kompanija Gazprom export dostavila je novi cenovnik gasa Republici Srpskoj za drugi kvartal u kojem je navedeno da je gas skuplji za 14,6 odsto u odnosu na prvo tromesečje.

Direktor distributera Gas Resa, Ljubo Glamočić, izjavio je da je ovaj cenovnik u skladu sa ugovorom potpisanim 2015. godine, prenosi Danas.

„Te cene menjaju se samo kvartalno u skladu sa ugovorom. Takođe, cene gasa se usklađuju i sa cenama naftnih derivata i njihovim kretanjem na berzi“, naveo je Glamočić.

On je dodao da će za kupce gas poskupeti za do 13 procenata.

„Na taj način ćemo, ako ništa, podeliti taj teret rast cena energenta sa kupcima“, rekao je i naglasio da će Gazpromu i dalje plaćati u evrima, jer je tako definisano ugovorom.

Federacija BiH nedavno saopštila da je Gazprom cenu gasa tom entitetu uvećao za 21,7 odsto. Republika Srpska ima sa kompanijom Gazprom export iz Sankt Petersburga potpisan ugovor o isporuci gasa do kraja maja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...