Akcije multinacionalne franšize pale za 4,5 odsto

Generalna zastupnica kompanije Starbucks dobija otpremninu od 7,5 miliona dolara

BiznisNovacVesti

6.4.2022 09:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Generalna zastupnica kompanije Starbucks dobija otpremninu od 7,5 miliona dolara Generalna zastupnica kompanije Starbucks dobija otpremninu od 7,5 miliona dolara
Generalna zastupnica kompanije Starbucks Rejčel Gonzales (Rachel Gonzalez) dobila je otkaz nakon najave da se na poziciju generalnog direktora ovog multinacionalnog prodajnog lanca vraća... Generalna zastupnica kompanije Starbucks dobija otpremninu od 7,5 miliona dolara

Generalna zastupnica kompanije Starbucks Rejčel Gonzales (Rachel Gonzalez) dobila je otkaz nakon najave da se na poziciju generalnog direktora ovog multinacionalnog prodajnog lanca vraća Hauard Šulc (Howard Schultz), navodi se u nedavno dostavljenoj regulatornoj dokumentaciji.

Gonzalez će raditi na poziciji savetnika do 20. maja. Njen nadređeni bio je Kevin Džonson (Kevin Johnson), koji je u martu saopštio da će se povući sa pozicije generalnog direktora, upravo u trenutku kada se u određenim poslovnicama ove kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama javlja potreba za sindikalizacijom.

Šulc, koji će po treći put zauzeti mesto generalnog direktora u kompaniji Starbucks, početkom ove nedelje je blokirao milijarde dolara namenjene za otkup akcija, rekavši da bi taj novac mogao biti preusmeren na zaposlene, radnje i mušterije, piše Reuters.

Nakon pada nešto većeg od tri odsto, akcije kompanije Starbucks su poslednje trgovanje završile sa vrednošću nižom za 4,5 odsto, pa su se prodavale po ceni od 84,12 dolara.

Kada bude napustila svoju trenutnu poziciju, Rejčel Gonzales će primiti otpremninu od 7,5 miliona dolara, vlasničke grantove, proporcionalne bonuse i druge pogodnosti, navodi se u priloženoj dokumentaciji.

  • Bella

    6.4.2022 #1 Author

    Znaci i kod njih haos.

    Odgovori

  • GOCA BG

    6.4.2022 #2 Author

    Dobice direktora ozbiljnu otpremninu tako da moze da se penzionise i uziva u svojim milionima..

    Odgovori

  • LUKA

    6.4.2022 #3 Author

    Nebrinem ja za njih

    Odgovori

  • MARA

    6.4.2022 #4 Author

    E, to je posao.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...