Raste zabrinutost zbog pauze u budućim rezervacijama

Globalnim avio-kompanijama preti kriza izazvana omikron sojem

BiznisPoslovanjeSvetTurizamU fokusuVesti

1.12.2021 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Globalnim avio-kompanijama preti kriza izazvana omikron sojem Globalnim avio-kompanijama preti kriza izazvana omikron sojem
Avio-kompanije se spremaju za novi krug nestabilnosti zbog omikron soja korona virusa koja bi ih mogla naterati da u kratkom roku prilagode rasporede i... Globalnim avio-kompanijama preti kriza izazvana omikron sojem

Avio-kompanije se spremaju za novi krug nestabilnosti zbog omikron soja korona virusa koja bi ih mogla naterati da u kratkom roku prilagode rasporede i destinacije i da se više oslanjaju na domaća tržišta gde je to moguće.

Mnogi putnici su već rezervisali putovanja za božićni period koji predstavlja vrhunac sezone za avio-kompanije, ali raste zabrinutost industrije zbog pauze u budućim rezervacijama i daljih odlaganja ionako sporog oporavka poslovnih putovanja.

Agencija Fitch Ratings saopštila je da je smanjila svoje prognoze globalnog putničkog saobraćaja za 2021. i 2022. godinu zbog mutacije virusa, naglašavajući verovatnoću da će uslovi ostati promenljivi za avio-kompanije.

„Osećam se kao da smo se vratili tamo gde smo bili pre godinu dana i da to nije velika perspektiva za industriju i šire“, rekla je Didre Fulton (Deidre Fulton) iz konsultantske kuće MIDAS Aviation, na vebinaru industrije u sredu.

Uticaj omikrona će se razlikovati u zavisnosti od zemlje i regiona zbog raznolike prirode globalnih avio-kompanija, kao i njihovih poslovnih modela.

Avio-prevoznici u zalivskim čvorištima brzo su delovali kako bi zaštitili svoja čvorišta ograničavajući putovanja putnika iz Južne Afrike, zbog straha od širenja novog soja korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...