GLOVO SE ŠIRI PO EVROPI Ulaže 100 miliona evra u nabavku nekretnina za kancelarije i skladišta

EUVesti

19.1.2021 13:59 Autor: Marko Miladinović 0

GLOVO SE ŠIRI PO EVROPI Ulaže 100 miliona evra u nabavku nekretnina za kancelarije i skladišta GLOVO SE ŠIRI PO EVROPI Ulaže 100 miliona evra u nabavku nekretnina za kancelarije i skladišta
Španska kompanija Glovo, koja se za kratko vreme uzdigla u ponudi online aplikacija koje omogućavaju kurirsku dostavu na kućnu adresu, sklopila je ugovor sa... GLOVO SE ŠIRI PO EVROPI Ulaže 100 miliona evra u nabavku nekretnina za kancelarije i skladišta

Španska kompanija Glovo, koja se za kratko vreme uzdigla u ponudi online aplikacija koje omogućavaju kurirsku dostavu na kućnu adresu, sklopila je ugovor sa švajcarskim preduzećem za kupoprodaju i izdavanje nekretnina, Stoneweg, vredan 100 miliona evra.

Ta sredstva biće prvenstveno preusmerena na nabavku ekskluzivnih skladišnih lokacija u promentim urbanim celinama nekoliko velikih evropskih gradova, a u kompanijskom saopštenju kao moguće destinacije spominju se Valensija, Porto, Rim i Bukurešt kao primarni ciljevi.

U ovom trenutku Glovo raspolaže sa 18 velikih skladišnih centara u gradovima kao što su Barselona, Madrid, Lisabon ili Milano. Cilj je zaokruživanje te brojke na stotinu lokacija do kraja 2021. godine.

Kao jedan od najvažnijih strateških ciljeva predstavnici Glovoa istakli su dalje širenje na tržištima južne i istočne Evrope. U jeku pandemije korona virusa kurirske službe spadaju među retke delatnosti koje su doživele procvat, a može se reći da je tako i u Srbiji, gde se na polju modernih servisa preko online aplikacija već neko vreme utrkuju Donesi, Wolt, CarGO:Batler i Glovo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...