IT kompanija prošle godine zaradila 147 milijardi dolara od oglašavanja

Google će zabraniti sadržaje koji negiraju klimatske promene

EkologijaHi-techLifestyleSvetVesti

8.10.2021 15:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Google će zabraniti sadržaje koji negiraju klimatske promene Google će zabraniti sadržaje koji negiraju klimatske promene
Kompanija Google će zabraniti objavu digitalnih sadržaja koji promovišu lažne tvrdnje o klimatskim promenama, i nada se da će tako ograničiti prihode onih koji... Google će zabraniti sadržaje koji negiraju klimatske promene

Kompanija Google će zabraniti objavu digitalnih sadržaja koji promovišu lažne tvrdnje o klimatskim promenama, i nada se da će tako ograničiti prihode onih koji negiraju klimatske promene i zaustaviti širenje dezinformacija na svojim platformama.

Kompanija je objavila na svom blogu da će nova mera biti primenjena i na kanalima društvene mreže Youtube, koja je prošle nedelje najavila opsežno suzbijanje dezinformacija o vakcinama.

„Sve više naših oglašivača i medijskih partnera obratilo nam se direktno izrazivši zabrinutost zbog sadržaja koji se objavljuju pored njihovog, a promovišu netačne tvrdnje o klimatskim promenama. Oglašivači jednostavno ne žele da se njihovi oglasi prikazuju pored takvog sadržaja“, navodi Google, a prenosi agencija AP.

Novim merama će biti „zabranjeno reklamiranje i monetizacija sadržaja koji je u suprotnosti sa ustanovljenim naučnim konsenzusom o postojanju i uzrocima klimatskih promena“, navodi se u blogu.

Ograničenja će biti uvedena na sadržaje u kojima se klimatske promene nazivaju obmanom ili u kojima se negira da su emisije gasova sa efektom staklene bašte i ljudske aktivnosti doprinele dugoročnom zagrevanju zemlje.

Iz IT kompanije su objasnili da će koristiti automatizovane alate i ljude recenzente za sprovođenje nove mere kada ona stupi na snagu u novembru.

Ova kompanija, jedan od dva dominantna igrača u globalnoj industriji digitalnih oglasa, prošle godine je zaradila 147 milijardi dolara prihoda od internet oglašavanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...