GOOGLE DOBIO ZELENO SVETLO OD EVROPSKE KOMISIJE Potvrđeno preuzimanje kompanije Fitbit

EUHi-techLifestyleVesti

18.12.2020 11:30 Autor: Marko Miladinović 0

GOOGLE DOBIO ZELENO SVETLO OD EVROPSKE KOMISIJE Potvrđeno preuzimanje kompanije Fitbit GOOGLE DOBIO ZELENO SVETLO OD EVROPSKE KOMISIJE Potvrđeno preuzimanje kompanije Fitbit
Google je objavio preuzimanje kompanije Fitbit, poznate po proizvodnji takozvanih tehnoloških aksesoara, još u novembru 2019. godine, za 2,1 milijardu dolara. Međutim, tek 13... GOOGLE DOBIO ZELENO SVETLO OD EVROPSKE KOMISIJE Potvrđeno preuzimanje kompanije Fitbit

Google je objavio preuzimanje kompanije Fitbit, poznate po proizvodnji takozvanih tehnoloških aksesoara, još u novembru 2019. godine, za 2,1 milijardu dolara. Međutim, tek 13 meseci kasnije stigla je i zvanična dozvola za plasiranje Fitbit robne marke na evropsko tržište.

Evropska komisija je tokom avgusta započela istragu u vezi sa ovom akvizicijom, po dva osnova – zauzimanja monopolske pozicije na tržištu i zaštite ličnih podataka korisnika.

Fitbit je uglavnom poznat po malim i lako nosivim napravama koje mere fiziološke parametre korisnika tokom amaterskih ili profesionalnih sportskih treninga. U kompaniji Google morali su da pristanu da neće koristiti privatne podatke, kao što je GPS lokacija ili zdravstveno stanje korisnika, kako bi im plasirali ciljane reklame na teritorijama Evropske unije.

Sporazum sa EK biće na snazi narednih deset godina, prenosi portal The Verge.

„Možemo da potvrdimo preuzimanje kompanije Fitbit od strane Google, jer smo se uverili da će evropsko tržište u ovom poslovnom segmentu ostati otvoreno za sve učesnike, a privatni podaci zaštićeni“, objavila je Margret Vestager (Margrethe Vestager), potpredsednica Evropske komisije, zadužena za antimonopolsku politiku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...