investicija od 730 miliona dolara

Google otvara prvi centar za podatke u Japanu

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

8.10.2022 15:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 23

Google otvara prvi centar za podatke u Japanu Google otvara prvi centar za podatke u Japanu
Alphabet/Google će sledeće godine otvoriti svoj prvi data centar u Japanu kao deo povećanja investicija u treću najveću svetsku ekonomiju. Novi objekat Čiba, sa... Google otvara prvi centar za podatke u Japanu

Alphabet/Google će sledeće godine otvoriti svoj prvi data centar u Japanu kao deo povećanja investicija u treću najveću svetsku ekonomiju.

Novi objekat Čiba, sa sedištem u gradu Inzai, ubrzaće rad Google alata i usluga i podržaće ekonomske aktivnosti i poslove, napisao je izvršni direktor Sundar Pičai (Sundar Pichai) u svom blogu, preneo je Bloomberg.

To je deo šire investicije američke kompanije u lokalnu infrastrukturu od 730 miliona dolara, koja je počela prošle godine i trajaće do 2024. Google takođe vodi izgradnju novog podmorskog kabla koji povezuje Japan i Kanadu, pod nazivom Topaz.

„Google-ovo partnerstvo u Japanu je sada jače nego ikad“, rekao je Pičai u iznenadnom pojavljivanju na događaju ove kompanije za lansiranje Pixel 7 i Pixel Watch-a u Tokiju.

Izvršni direktor je u poseti Japanu kako bi se sastao sa premijerom Fumiom Kišidom (Fumio Kishida) i podelio detalje o Google-ovim investicionim planovima. Njegova prethodna poseta 2019. godine bila je povodom inauguracije inkubatora Google Campus for Startups, a ove nedelje je upoznao neke studente programere sa lokalnih univerziteta.

Čiba data centar biće treća lokacija kompanije u Aziji, posle Tajvana i Singapura, i podržaće njene napore da poveže Japan sa ostatkom globalne ekonomije, rekao je Pičai.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...