GRAĐANI EU KOJI ŽELE U VELIKU BRITANIJU MORAĆE DA IZVADE PASOŠ Od oktobra 2021. neće moći da uđu u zemlju kao do sad

EUVesti

9.10.2020 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GRAĐANI EU KOJI ŽELE U VELIKU BRITANIJU MORAĆE DA IZVADE PASOŠ  Od oktobra 2021. neće moći da uđu u zemlju kao do sad GRAĐANI EU KOJI ŽELE U VELIKU BRITANIJU MORAĆE DA IZVADE PASOŠ  Od oktobra 2021. neće moći da uđu u zemlju kao do sad
Putnicima iz Evropske unije od 2021. godine za ulazak u Veliku Britaniju biće ponovo potreban pasoš, objavila je britanska vlada. Građanima Evropske unije će... GRAĐANI EU KOJI ŽELE U VELIKU BRITANIJU MORAĆE DA IZVADE PASOŠ  Od oktobra 2021. neće moći da uđu u zemlju kao do sad

Putnicima iz Evropske unije od 2021. godine za ulazak u Veliku Britaniju biće ponovo potreban pasoš, objavila je britanska vlada.

Građanima Evropske unije će za ulazak u Veliku Britaniju, umesto lične karte koja i dalje vredi između preostalih 27 članica Unije, od oktobra 2021. ponovo biti potreban pasoš, objavljeno je u glasilu vlade „The Border Operating Model“.

Foto: Pixabay.com

Novo pravilo takođe se odnosi i na putnike iz Švajcarske, Islanda, Norveške i Lihtenštajna, prenosi Hina.

Britanska vlada odlučila se na ovaj potez tvrdeći da su lične karte manje bezbedne.

Britanija je službeno napustila EU krajem januara i trenutno se nalazi u prelaznom razdoblju do kraja godine tokom kojeg se malo toga promenilo u praktičnom smislu.

Evropsko unutrašnje tržište i carinsku uniju trebalo bi da napusti 1. januara iduće godine, ali treba još da zaključi trgovinski sporazum sa EU.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...