Počeo sa radom kontakt centar

Građani za novčanu pomoć mogu da se prijave i telefonskim putem

SrbijaVesti

5.5.2021 14:17 Autor: Marija Jovanović 4

Građani za novčanu pomoć mogu da se prijave i telefonskim putem Građani za novčanu pomoć mogu da se prijave i telefonskim putem
U ponoć je počeo sa radom kontakt centar preko kog građani mogu telefonskim putem da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od... Građani za novčanu pomoć mogu da se prijave i telefonskim putem

U ponoć je počeo sa radom kontakt centar preko kog građani mogu telefonskim putem da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra.

Pomoć će biti isplaćena u maju i novembru. Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i poziv je besplatan. Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na internet adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima prijavilo preko tri miliona ljudi, a prijava traje do 15. maja.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju punoletni srpski državljani koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine, kada je stupio na snagu Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije Covid-19.

Baka telefonira
Foto: Pixabay.com

Korisnici penzije, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju jer će njima pomoć biti automatski uplaćena.

Penzioneri će prvih 30 evra dobiti u četvrtak, 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru. Dodatno, oni će u septembru dobiti još 50 evra.

Primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće prvih 30 evra u petak, 7. maja. Isplate za ostale punoletne građane koji su se prijavili za ovaj vid podrške države, počeće od 12. maja i, kako se očekuje, biće završene do 20. maja.

Ova mera podrške građanima se sprovodi u okviru trećeg paketa pomoći građanima i privredi u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije korona virusa. Treći paket podrške vredan je 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...