Direktor Centra za projektovanje i konsalting iz Banjaluke za Biznis.rs

Građevinska industrija cveta tokom pandemije korona virusa i u BiH

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

27.8.2021 11:10 Autor: Julijana Vincan 0

Građevinska industrija cveta tokom pandemije korona virusa i u BiH Građevinska industrija cveta tokom pandemije korona virusa i u BiH
Brој izdаtih оdоbrеnjа zа grаđеnjе u Bosni i Hercegovini u martu 2021. gоdinе u оdnоsu nа prоsеčаn brој izdаtih оdоbrеnjа zа grаđеnjе u 2020.... Građevinska industrija cveta tokom pandemije korona virusa i u BiH

Brој izdаtih оdоbrеnjа zа grаđеnjе u Bosni i Hercegovini u martu 2021. gоdinе u оdnоsu nа prоsеčаn brој izdаtih оdоbrеnjа zа grаđеnjе u 2020. gоdini veći је zа 16,5 odsto, а u оdnоsu nа mart 2020. godine veći је zа 41,9 procenata, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Takođe, prema podacima Agencije, brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u martu 2021. gоdinе u оdnоsu nа brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u 2020. gоdini veći је zа 18,9 odsto, а u оdnоsu nа mart 2020. gоdinе veći је zа 36,7 procenata.

Ovo su samo neki od podataka koji svedoče o procvatu građevinarstva posebno tokom pandemije korona virusa. Tome u prilog ide i iskustvo Centra za projektovanje i konsalting iz Banjaluke, koji je osnovan 2017. godine.

„Naša primarna delatnost je projektovanje i stručni nadzor, a samo preduzeće nudi izradu tehničke dokumentacije, izradu planova, reviziju tehničke dokumentacije i stručni konsalting. Radimo na području cele BiH i imamo stručan i uhodan tim ljudi. Zapošljavamo 50 radnika, a možda je i veliko projektantsko iskustvo razlog zbog kojeg ne samo da ne osećamo korona krizu, već i poslujemo veoma dobro“, izjavio je direktor Centra, Milan Radulj.

Kako kaže, detaljan, kvalitetan i pravovremeni plan je kamen temeljac svakog uspešnog posla, a sam Centar nudi usluge i podršku iz oblasti arhitekture, niskogradnje, geodezije, elektrotehnike, hidrotehnike, mašinstva, konstruktivne faze i usluge izrade prostorno-planske dokumentacije.

„Pružamo stručnu pomoć i kreativna rešenja uz primenu najsavremenijih saznanja u oblasti arhitektonskih i inženjerskih usluga. Efektivna i efikasna organizacija su više nego bitan faktor za uspešan razvoj i provođenje svakog, kako individualnog tako i kapitalnog projekta. Pored izrade tehničke dokumentacije obavljamo i stručni nadzor za objekte niskogradnje, hidrogradnje i visokogradnje. Takođe, izrađujemo zoning, regulacione, kao i planove parcelacije, urbanističko-tehničke uslove i planove područja posebne namene“, istakao je naš sagovornik.

Dodao je i da vrše kontrolu tehničke dokumentacije izrađene od strane drugih pravnih lica ovlašćenih za izradu predmetne dokumentacije.

„Od procesa projektovanja do samog završetka radova nudimo konsalting prilikom odabira izvođača radova, kao i kvaliteta i cene materijala za izgradnju. Centar za projektovanje i konsalting nastao je sa ciljem da svojim klijentima ponudi efikasnu i kompletnu uslugu, kao i celokupno vođenje projekta i stručnu podršku tokom čitavog trajanja procesa. Imamo iza sebe veliki broj naših izvedenih projekata, kao i one koji se u ovom trenutku realizuju“, naglasio je Radulj.

Foto: CPK

U Centru za projektovanje i konsalting veruju da su ljudi ključan faktor uspeha, zbog čega njihov tim čine vrhunski stručnjaci u ovoj oblasti. Takođe, poseduju veliko projektantsko iskustvo i sa ponosom ističu dugogodišnje iskustvo svojih zaposlenih. Ipak, pored bogatog portfolia i svega navedenog, o uspehu ove kompanije svedoči i bonitetna ocena AAA, koja svrstava poslovni subjekt u najviši bonitetni razred i utvrđuje se malom broju kompanija koje su superiorne u svojim oblastima poslovanja.

„AAA bonitetna ocena je uverenje da privredni subjekt posluje bez poteškoća i komplikacija u dužem vremenskom periodu i dokaz je izvrsnog poslovanja i dodeljuje se preduzećima koja redovno izvršavaju sve svoje obaveze. Firme koje dobiju AAA bonitetnu ocenu odlikuje besprekorna solventnost i poslovna efikasnost – izuzetno visoka sposobnost izvršenja finansijskih obaveza uz minimalan kreditni rizik. Ova ocena je nedvosmislena potvrda stabilnosti kompanije i kvaliteta poslovanja i označava firme koje su pouzdan i idealan poslovni partner“, zaključak je bonitetne kuće CompanyWall.

„CPK“ d.o.o. Banja Luka

Bulevar Desanke Maksimović broj 2, 78000 BANJA LUKA, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
894.041 (2020)
Broj zaposlenih:
48 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...