GRAWE PREUZIMA SWISS OSIGURANJE Kupovinom 95 odsto akcija kompanija jača poziciju na tržištu Crne Gore

RegionVesti

1.9.2020 13:44 Autor: Marija Jovanović 0

GRAWE PREUZIMA SWISS OSIGURANJE Kupovinom 95 odsto akcija kompanija jača poziciju na tržištu Crne Gore GRAWE PREUZIMA SWISS OSIGURANJE Kupovinom 95 odsto akcija kompanija jača poziciju na tržištu Crne Gore
“Grazer Wechselseitige Versicherung AG” (“GRAWE”), koji je već aktivan u Crnoj Gori kroz kompaniju “Grawe Osiguranje” A.D. Podgorica, preuzeo je 94,6 odsto akcija Swiss osiguranja.  Osiguravajuće društvo “Swiss Osiguranje” A.D. Podgorica je... GRAWE PREUZIMA SWISS OSIGURANJE Kupovinom 95 odsto akcija kompanija jača poziciju na tržištu Crne Gore

“Grazer Wechselseitige Versicherung AG” (“GRAWE”), koji je već aktivan u Crnoj Gori kroz kompaniju “Grawe Osiguranje” A.D. Podgorica, preuzeo je 94,6 odsto akcija Swiss osiguranja. 

Osiguravajuće društvo “Swiss Osiguranje” A.D. Podgorica je u prethodnoj godini ostvarilo premiju u iznosu od 6,6 miliona evra i tržišni udeo od 6,97 odsto, navodi se u saopštenju. 

Kako je precizirano, sa premijom od približno 7,1 miliona evra u 2019. godini, “GRAWE” namerava da uđe na tržište neživotnog osiguranja i ojača svoju poziciju na crnogorskom tržištu.  

“Od velikog značaja za nas je što će promena vlasništva ‘Swiss Osiguranja’ samo doneti dodatnu snagu i kvalitet. Kroz preuzimanje od strane renomirane grupacije, kao što je ‘GRAWE’, možemo biti sigurni da će naši klijenti biti dobro zbrinuti u budućnosti”, rekla je Tanja Milošević, predsednica Odbora direktora Osiguravajućeg društva “Swiss Osiguranje” A.D. Podgorica.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...