GRČKA ĆE PLATITI NAKNADU HOTELIMA ZA IZOLACIJU GOSTIJU ZARAŽENIH KORONOM Izdvojeno 3,5 miliona evra za pomoć u pokretanju turizma

BiznisEUTurizamVesti

12.6.2020 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

GRČKA ĆE PLATITI NAKNADU HOTELIMA ZA IZOLACIJU GOSTIJU ZARAŽENIH KORONOM Izdvojeno 3,5 miliona evra za pomoć u pokretanju turizma GRČKA ĆE PLATITI NAKNADU HOTELIMA ZA IZOLACIJU GOSTIJU ZARAŽENIH KORONOM Izdvojeno 3,5 miliona evra za pomoć u pokretanju turizma
Grčka će isplatiti nadoknadu hotelima koji se koriste u svrhe izolacije od Covid-19, saopštilo je Ministarstvo turizma , istovremeno pozivajući zainteresovane hotelijere da iskažu... GRČKA ĆE PLATITI NAKNADU HOTELIMA ZA IZOLACIJU GOSTIJU ZARAŽENIH KORONOM Izdvojeno 3,5 miliona evra za pomoć u pokretanju turizma

Grčka će isplatiti nadoknadu hotelima koji se koriste u svrhe izolacije od Covid-19, saopštilo je Ministarstvo turizma , istovremeno pozivajući zainteresovane hotelijere da iskažu interes za program preko njihove veb stranice.

Grčka otvara svoje granice za turiste u ponedeljak, a prošle sedmice je saopšteno da će ta mediteranska zemlja pokriti troškove lečenja za turiste koji tokom posete budu pozitivni na Covid-19.

Foto: Pixabay.com

Ministarstvo je saopštilo da će vlasnicima hotela plaćati 30 evra dnevno (uključujući hranu) za sobe koje se koriste kao privremeni karantin i smeštajne jedinice za pozitivne na Covid-19 i 10 evra dnevno za sobe koje ostanu prazne, preneo je grčki portal GTP.

Ministarstvo je, kako se izveštava, izdvojilo ukupno 3,5 miliona evra za program koji je deo vladine strategije „Pokretanje turizma“ i koji ima za cilj osiguravanje bezbednosti za posetioce, hotelske profesionalce i destinacije.

Prednost će biti data turističkim smeštajnim objektima kao što su hoteli i namešteni apartmani ili sobe, koji imaju na raspolaganju usluge ishrane, a poželjno je imati i pristup za invalide.

Foto: Pexels.com

Prema saopštenju Ministarstva, u odabranim objektima isključivo će biti smešteni zaraženi korona virusom i njihove porodice ili osobe koje su u pratnji.

Pored toga, restoranima ili prehrambenim uslugama u ovim jedinicama biće dozvoljeno da pružaju usluge samo zaraženima od Covid-19 i članovima njihovih porodica ili ljudima u pratnji.

Od hotelskog osoblja zahteva se da se pridržava svih zdravstvenih propisa i mera predostrožnosti. Hrana će se služiti na posebnim poslužavnicima postavljenim ispred vrata svake sobe, a rad bazena je zabranjen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...