Matična kompanija EKO Serbia rebrendira se i posvećuje održivoj budućnosti

Hellenic Petroleum postaje HelleniQ Energy

Vesti

17.11.2022 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hellenic Petroleum postaje HelleniQ Energy Hellenic Petroleum postaje HelleniQ Energy
Hellenic Petroleum, jedna od najvećih energetskih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, predstavila je u sredu svoj novi naziv – HelleniQ Energy, u sklopu nove poslovne... Hellenic Petroleum postaje HelleniQ Energy

Hellenic Petroleum, jedna od najvećih energetskih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, predstavila je u sredu svoj novi naziv – HelleniQ Energy, u sklopu nove poslovne strategije kompanije, orijentisane ka održivosti. Istovremeno je sa njom povezana kompanija – EKO Serbia, proslavila 20 godina uspešnog poslovanja u zemlji.

Događaj posvećen rebrendiranju održan je pred predstavnicima Vlade Srbije, diplomatskim korom, poslovnim partnerima, zaposlenima u kompaniji EKO Serbia i medijima, a tom prilikom predstavljene su započete strateške promene, usklađene sa novim vizuelnim identitetom i nazivom kompanije.

Rebrendiranjem kompanije HelleniQ Energy obeležen je kraj opsežnog procesa poslovne transformacije, što predstavlja prvu fazu ambicioznog strateškog plana Grupe pod nazivom „Vizija 2025“. Kompanija će se usredsrediti na održivi razvoj i ulagati pozamašna sredstva u korišćenje obnovljivih izvora i zelene energije, kao i u digitalizaciju i modernizaciju rafinerija. Cilj kompanije HelleniQ Energy jeste da smanji svoj ekološki otisak i savlada izazove koje nose klimatske promene.

Grupa je predstavila i novi logo, čiji pažljivo dizajnirani detalji odslikavaju deo identiteta i glavne vrednosti kompanije – prelazak na čistu energiju i kontinuirani napredak. Logo je i dalje čvrsto povezan sa istorijom kompanije, s tim da su dobro poznate pruge pokrenute, te sada čine talas energije, dok zvezda vodilja predstavlja iskru inteligencije i vodeći element.

Izgled novog brenda kompanije HelleniQ Energy karakterističan je i po jarkim i intenzivnim bojama, gde dominantna morskoplava boja brenda odražava grčke korene Grupe.

„Naša kompanija je oduvek težila inovativnom duhu podstaknutim razvojem, koji vodi ka svetskom uspehu. Večeras sam imao čast da predstavim ovaj istorijski trenutak za kompaniju Hellenic Petroleum – otkrivanje novog korporativnog identiteta i ponosno predstavljanje poslovne vizije i korporativne strategije, koje će doneti ključne poslovne promene na svetskom i regionalnom nivou. Zato menjamo osnovu naše strategije „Vizija 2025“. Iskoristićemo sve svoje resurse kako bismo stvorili bolju ekološku i društvenu sredinu. HelleniQ Energy će smanjivati ekološki otisak kako bi se izborila sa klimatskim promenama. Do 2030. godine smanjićemo emisije ugljenika za 50 odsto. Da bismo prešli na preko potrebnu čistu energiju, koristimo inovativnost, nove tehnologije i napredna znanja i veštine. To je tek početak“, rekao je izvršni direktor kompanije HelleniQ Energy Andreas Siamisis.

Generalni direktor kompanije EKO Serbia Aris Karusos ocenio je da je ovo novo doba za kompaniju HelleniQ Energy.

„Nove poslovne vizije naše kompanije u saradnji sa lokalnim institucijama postaće sinonim obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine u Srbiji i regionu. Večeras slavimo i 20. godišnjicu poslovanja kompanije EKO Serbia. Ponosni smo na dug put koji nam je pomogao da izgradimo veze poverenja sa našim potrošačima i kupcima, investirajući više od 100 miliona evra u Srbiju. Sa više od 700 zaposlenih i mrežom od 56 benzinskih stanica, EKO Serbia će nastaviti ovim putem, stavljajući potrošače, lokalnu zajednicu i životnu sredinu u središte svog poslovanja i narednih 20 godina“, zaključio je Karusos.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...