Nemačka blokirana štrajkovima

Hemijska industrija traži od železnice i sindikata da reše spor

EUVesti

12.3.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hemijska industrija traži od železnice i sindikata da reše spor Hemijska industrija traži od železnice i sindikata da reše spor
Nemačka hemijska industrija upozorila je na ekonomske posledice ponovljenih štrajkova na železnici. Sindikat mašinovođa GDL, koji je u dugogodišnjem sporu sa železnicom Deutsche Bahn... Hemijska industrija traži od železnice i sindikata da reše spor

Nemačka hemijska industrija upozorila je na ekonomske posledice ponovljenih štrajkova na železnici. Sindikat mašinovođa GDL, koji je u dugogodišnjem sporu sa železnicom Deutsche Bahn najavio je još jednu obustavu rada.

Akcije sindikata su „dodatno opterećenje za nemačku privredu koja se već bori. Jednostavno više ne možemo da izdržimo zastoj železnice“, saopštilo je Udruženje nemačke hemijske industrije, pozivajući sindikat i DB da pronađu kompromis, prenosi Seebiz.

GDL je u nedelju pozvao na jednodnevni štrajk na dugim linijama, u regionalnom i teretnom saobraćaju. U putničkom saobraćaju štrajk je počeo u utorak u dva sata posle ponoći, a nešto ranije u teretnom.

Za hemijsku i farmaceutsku industriju štrajk je prekasno najavljen i stvoriće veliki logistički problem, upozorlio je udruženje. Nemačka hemijska industrija preveze oko 155.000 tona hemikalija dnevno, od čega 23.000 tona železnicom, prema podacima iz 2022. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...