inovacije po "autosar" standardu

Hyundai Mobis jača mobilnost softvera

AutomobiliHi-techLifestyleSvetVesti

13.5.2022 11:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Hyundai Mobis jača mobilnost softvera Hyundai Mobis jača mobilnost softvera
Hyundai Mobis je potpisao memorandum o razumevanju (MOU) sa Vector of Germany za zajednički razvoj softverske platforme zasnovane na AUTOSAR-u (Automotive Open Sistem Architecture),... Hyundai Mobis jača mobilnost softvera

Hyundai Mobis je potpisao memorandum o razumevanju (MOU) sa Vector of Germany za zajednički razvoj softverske platforme zasnovane na AUTOSAR-u (Automotive Open Sistem Architecture), koja je optimizovana za globalno tržište automobila, saopštila je ova kompanija u petak.

AUTOSAR predstavlja platformu za razvojno partnerstvo zainteresovanih strana u automobilskoj industriji kao što su proizvođači automobila, proizvođači delova i IT kompanije, koje imaju za cilj stvaranje globalnih standarda za softver za vozila, piše KoreaTimes.

Vector je kompanija premijum članica AUTOSAR-a, čije je sedište u Štutgartu, i vodeća je u softveru za vozila. Trenutno isporučuje alate i platforme za razvoj softvera velikim globalnim proizvođačima automobila i delova u Evropi i Severnoj Americi.

Nedavno su globalni proizvođači automobila tražili od dobavljača delova da primene softversku platformu zasnovanu na AUTOSAR-u i od tada potražnja za njihovim proizvodima je u porastu. Kada dobavljači delova naprave svoju softversku platformu zasnovanu na AUTOSAR-ovom standardu, vreme njenog razvoja se može smanjiti.

Iz tog razloga Hyundai Mobis je ušao u poslovno partnerstvo sa kompanijom Vector koja ima iskustvo u snabdevanju standardizovanih softverskih platformi. Kompanije klijenti južnokorejske firme su, pored postojećih hardverskih delova, nabavljale elektronske komponente visoke tehnologije opremljene softverskom platformom zasnovanom na AUTOSAR-u.

Hyundai Mobis i Vector će prvo instalirati softverski program koji je zajednički razvijen i zasnovan je na AUTOSAR-ovom standardu, u sisteme za parkiranje sledeće generacije, senzore za autonomnu vožnju i informativne sisteme.

  • N.N.

    13.5.2022 #1 Author

    Tako to rade ozbiljne firme

    Odgovori

  • Milovan94

    13.5.2022 #2 Author

    Sve jake firme znaju kako treba da se radi i ulaže

    Odgovori

  • IVAN

    13.5.2022 #3 Author

    Normalno sve planski i obazrivo.

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.5.2022 #4 Author

    Ulaganja i noviteti i biti sto konkurentniji…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...