skladištenje energije na ekološki prihvatljiv način

Hyundai Motor inicira posao sa istrošenim baterijama u inostranstvu

AutomobiliBiznisSvetU fokusuVesti

15.9.2022 19:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Hyundai Motor inicira posao sa istrošenim baterijama u inostranstvu Hyundai Motor inicira posao sa istrošenim baterijama u inostranstvu
Kompanija Hyundai Motor Group započela je inicijativu za ulazak u posao sa istrošenim baterijama u zemlji i inostranstvu, saopštili su zvaničnici kompanije u četvrtak.... Hyundai Motor inicira posao sa istrošenim baterijama u inostranstvu

Kompanija Hyundai Motor Group započela je inicijativu za ulazak u posao sa istrošenim baterijama u zemlji i inostranstvu, saopštili su zvaničnici kompanije u četvrtak.

Kia je nedavno potpisala ugovor o snabdevanju istrošenim baterijama sa nemačkom državnom železničkom kompanijom, a Hyundai Motor je formirao tim radne grupe za poslovanje sa starim baterijama u zajedničkom preduzeću sa Hyundai Mobisom i Hyundai Glovisom, prenosi Korea Times.

Kia Europe Corp. potpisala je ugovor o isporuci otpadnih baterija prikupljenih iz svojih električnih vozila (EV) prodatih u Evropi Encoreu, pokretaču sistema za skladištenje energije (ESS) nemačke državne železničke kompanije Deutsche Bahn (DB). DB je najveća železnička kompanija u Nemačkoj, kao i u celoj Evropi.

Encore je već u procesu prikupljanja otpadnih baterija za reciklažu i ponovnu upotrebu u Evropi koristeći infrastrukturu DB-a. Kia i Encore su već lansirali ESS prototip koji koristi otpadne baterije u Berlinu prošlog meseca.

Ovaj prototip, napravljen od Soul EV baterija koje su povratili lokalni Kijini dileri, ima ukupan kapacitet od 72 kWh i radi na samoregeneraciju pomoću solarne energije.

ESS je dizajniran da skuplja i skladišti električnu energiju po niskoj ceni tokom noći kada je potražnja mala i da štedi višak energije kada je to potrebno. Konkretno, to je jedina alternativa koja može skladištiti električnu energiju iz ekološki prihvatljivih elektrana, kao što su solarne, vetar i hidroelektrane, što je teško skladištiti zbog nedoslednosti u proizvodnji električne energije.

Hyundai Motor Group već priprema plan poslovanja sa istrošenim baterijama formiranjem radne grupe u Koreji. Cilj je nabavka otpadnih baterija od deponija i dilera preko Hyundai Glovisa, zaduženog za logistiku, i korišćenje baterija prerađenih preko Hyundai Mobisa, za stara vozila i zamenske akumulatore.

  • SUNCOKRET

    16.9.2022 #1 Author

    Odlično da je neko preuzeo pisao reciklaže baterija, manje će se zagadjivati okolina.

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.9.2022 #4 Author

    Nadam se da nisu jedini koji recikliraju…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...