Najnovija u nizu zemalja koje vraćaju spornu letelicu u upotrebu

I Singapur odobrio letove aviona Boeing 737 MAX

SvetU fokusuVesti

6.9.2021 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

I Singapur odobrio letove aviona Boeing 737 MAX I Singapur odobrio letove aviona Boeing 737 MAX
Singapurski vazduhoplovni regulator objavio je da će odobriti povratak u službu aviona Boeing 737 MAX više od dve godine nakon što je avion prizemljen.... I Singapur odobrio letove aviona Boeing 737 MAX

Singapurski vazduhoplovni regulator objavio je da će odobriti povratak u službu aviona Boeing 737 MAX više od dve godine nakon što je avion prizemljen. Time ovo ostrvo postaje poslednja u nizu država u azijsko-pacifičkom regionu koja je to učinila.

Odobrenje podrazumeva sve operatere na nacionalnom aerodromu, uključujući Singapore Airlines, čiji propisi su usklađeni sa direktivama o vazduhoplovstvu i dodatnim zahtevima za obuku letačke posade, navodi se u saopštenju Uprave civilnog vazduhoplovstva Singapura (CAAS).

Singapur je u martu 2019. prizemljio 737 MAX nakon dva smrtonosna sudara. Odobrenje za njegov povratak dolazi nekoliko meseci nakon što se model vratio u upotrebu u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, a prati novije ukidanje naloga za prizemljenje u drugim zemljama, uključujući Australiju, Fidži, Japan, Indiju i Maleziju, piše Reuters.

Kina je najveće tržište u regionu koje još nije odobrilo povratak 737 MAX, iako je Boeing prošlog meseca izveo probne letove u najmnogoljudnijoj zemlji.

Kompanija Singapore Airlines ima šest ovakvih aviona a trebalo bi da dobije još osam u finansijskoj godini koja se završava 31. marta 2022. godine, rečeno je još tokom zvanične prezentacije u maju.

Saopšteno je da će Singapore Airlines nastaviti blisku saradnju sa CAAS i drugim relevantnim regulatorima u narednim nedeljama kako bi ispunila uslove za vraćanje svojih aviona 737 MAX u službu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...