Papirni nalozi za uplatu postaju deo istorije

I u Srbiji omogućeno da firme plaćaju kodom

BankeNovacSrbijaVesti

24.2.2021 08:34 Autor: Gordana Bulatović 2

I u Srbiji omogućeno da firme plaćaju kodom I u Srbiji omogućeno da firme plaćaju kodom
Narodna banka Srbije, koja već neko vreme razvija servis Generator/Validator, omogućila je svim privrednim subjektima u Srbiji uslugu generisanja i preuzimanja naloga za uplatu... I u Srbiji omogućeno da firme plaćaju kodom

Narodna banka Srbije, koja već neko vreme razvija servis Generator/Validator, omogućila je svim privrednim subjektima u Srbiji uslugu generisanja i preuzimanja naloga za uplatu s NBS IPS QR kodom, a koji će omogućiti da korisnici sigurno dobiju tehnički ispravan kod na nalogu za uplatu.

Onaj koji pruža uslugu, a koji je do sada svojim korisnicima dostavljao nalog za uplatu u papirnoj formi, sada može da kupcima pošalje nalog s NBS IPS QR kodom mejlom, a da onaj ko plaća jednostavnim skeniranjem koda u aplikaciji mobilnog bankarstva, odnosno bez prekucavanja podataka, izvrši plaćanje.

Izvor: NBS

„NBS je prethodno već omogućila svim privrednim subjektima da na jednostavan način kreiraju – generišu NBS IPS QR kod popunjavanjem definisanih elemenata prikazanih u formi polja za popunjavanje i da tehnički provere ispravnost već spremnih IPS QR kodova za fakture“, napominju u NBS i dodaju da svi oni koji naplaćuju svoje usluge i samostalno pripremaju kod za plaćanje ili za njih kodove pripremaju njihove IT službe, ispravnost koda mogu besplatno proveriti korišćenjem servisa Генератор/Валидатор Народне банке Србије.

Tagovi
NBS NOVAC
  • Milovan94

    24.2.2021 #1 Author

    U svetu digitalizacije, sasvim je logično da papirni nalozi odu u istoriju. Svakako će ovo biti veliko olakšanje za sve građane.

    Odgovori

  • Tanja

    24.2.2021 #2 Author

    Ovo je fenomenalno! Prestala sam da brinem da li sam popunila nalog sa ispravnim podacima. Sada nema brige…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...