teško do zajedničkog dogovora

IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu

SvetVesti

20.1.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu
Šef Međunarodne agencije za energetiku (IEA) Fatih Birol rekao je na sastanku ove grupe u Davosu, u Švajcarskoj, da je veoma teško doneti zajedničku... IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu

Šef Međunarodne agencije za energetiku (IEA) Fatih Birol rekao je na sastanku ove grupe u Davosu, u Švajcarskoj, da je veoma teško doneti zajedničku odluku o energetskoj krizi.

Na marginama Svetskog ekonomskog foruma (WEF), Fatih Birol je rekao za Anadolu Agency da je jedna od glavnih tema godišnjeg sastanka ratom izazvana energetska kriza.

Pošto se upravo oporavio od slabljenja potražnje izazvane pandemijom, globalni energetski sektor se suočio sa krizom snabdevanja bez presedana od prošle godine kada je izbijanje rusko-ukrajinskog rata preoblikovalo svetsku energetsku mapu.

„Kako pronaći rešenje za energetsku krizu i koje mere se mogu preduzeti bilo je tema razgovora na skoro svim sastancima u Davosu“, dodao je Birol, ekonomista i energetski stručnjak turskog porekla.

Nakon sastanka sa šefovima država i najvišim rukovodiocima energetskih kompanija koje učestvuju u Davosu, on je rekao da ne očekuje zajedničku odluku sa kojom se svi slažu o energetskom pitanju.

Neviđena i komplikovana energetska kriza zahvatila je ceo svet, rekao je on i dodao da se u narednom periodu mora živeti sa višim cenama energenata.

Rekavši da je Turska među onim zemljama koje pokušavaju da smanje visoke cene energije preduzimanjem različitih mera, on je istakao da je zemlja preduzela važne i dobre korake u energetici, uključujući obnovljive izvore energije.

  • Iva

    20.1.2023 #1 Author

    Nekom rat ,nekom brat

    Odgovori

  • TATJANA

    20.1.2023 #2 Author

    I nikad se nece složiti

    Odgovori

  • kaćica

    21.1.2023 #3 Author

    Ne znam odakle pare za struju

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.1.2023 #4 Author

    Da se usaglase i da dodje do nekog resenja,tesko…

    Odgovori

  • STRAHINJA

    21.1.2023 #6 Author

    Svet mora samo da reaguje da u 21.veku mozemo valkda razumnije i delotvornije resavati mednunarodne probleme, ponasamo se kao u simulaciji igrice

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    22.1.2023 #7 Author

    Sve su oni i to lepo smislili

    Odgovori

  • Milovan94

    22.1.2023 #8 Author

    Pa to je očekivano.

    Odgovori

  • MADMAX

    22.1.2023 #9 Author

    Ulažite u nauku da bi se došlo do rešenja.

    Odgovori

  • ZVE84

    22.1.2023 #10 Author

    Sve je to ok, nego odakle narod da plati?

    Odgovori

  • VILENJAK

    22.1.2023 #11 Author

    Preživljavamo…

    Odgovori

  • Coka13

    25.1.2023 #12 Author

    Za ovakve situacije će morati da se pronađe rešenje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...