teško do zajedničkog dogovora

IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu

SvetVesti

20.1.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu
Šef Međunarodne agencije za energetiku (IEA) Fatih Birol rekao je na sastanku ove grupe u Davosu, u Švajcarskoj, da je veoma teško doneti zajedničku... IEA: Svet mora da živi sa višim cenama energije u narednom periodu

Šef Međunarodne agencije za energetiku (IEA) Fatih Birol rekao je na sastanku ove grupe u Davosu, u Švajcarskoj, da je veoma teško doneti zajedničku odluku o energetskoj krizi.

Na marginama Svetskog ekonomskog foruma (WEF), Fatih Birol je rekao za Anadolu Agency da je jedna od glavnih tema godišnjeg sastanka ratom izazvana energetska kriza.

Pošto se upravo oporavio od slabljenja potražnje izazvane pandemijom, globalni energetski sektor se suočio sa krizom snabdevanja bez presedana od prošle godine kada je izbijanje rusko-ukrajinskog rata preoblikovalo svetsku energetsku mapu.

„Kako pronaći rešenje za energetsku krizu i koje mere se mogu preduzeti bilo je tema razgovora na skoro svim sastancima u Davosu“, dodao je Birol, ekonomista i energetski stručnjak turskog porekla.

Nakon sastanka sa šefovima država i najvišim rukovodiocima energetskih kompanija koje učestvuju u Davosu, on je rekao da ne očekuje zajedničku odluku sa kojom se svi slažu o energetskom pitanju.

Neviđena i komplikovana energetska kriza zahvatila je ceo svet, rekao je on i dodao da se u narednom periodu mora živeti sa višim cenama energenata.

Rekavši da je Turska među onim zemljama koje pokušavaju da smanje visoke cene energije preduzimanjem različitih mera, on je istakao da je zemlja preduzela važne i dobre korake u energetici, uključujući obnovljive izvore energije.

 • Iva

  20.1.2023 #1 Author

  Nekom rat ,nekom brat

  Odgovori

 • TATJANA

  20.1.2023 #2 Author

  I nikad se nece složiti

  Odgovori

 • kaćica

  21.1.2023 #3 Author

  Ne znam odakle pare za struju

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.1.2023 #4 Author

  Da se usaglase i da dodje do nekog resenja,tesko…

  Odgovori

 • STRAHINJA

  21.1.2023 #6 Author

  Svet mora samo da reaguje da u 21.veku mozemo valkda razumnije i delotvornije resavati mednunarodne probleme, ponasamo se kao u simulaciji igrice

  Odgovori

 • LJUBIŠA

  22.1.2023 #7 Author

  Sve su oni i to lepo smislili

  Odgovori

 • Milovan94

  22.1.2023 #8 Author

  Pa to je očekivano.

  Odgovori

 • MADMAX

  22.1.2023 #9 Author

  Ulažite u nauku da bi se došlo do rešenja.

  Odgovori

 • ZVE84

  22.1.2023 #10 Author

  Sve je to ok, nego odakle narod da plati?

  Odgovori

 • VILENJAK

  22.1.2023 #11 Author

  Preživljavamo…

  Odgovori

 • Coka13

  25.1.2023 #12 Author

  Za ovakve situacije će morati da se pronađe rešenje.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...