Investicija u akcije popularne društvene mreže

Ilon Mask preuzeo 9,2 odsto Twittera

BerzaHi-techNovacSvetVesti

4.4.2022 14:49 Autor: Vladimir Jokanović 7

Ilon Mask preuzeo 9,2 odsto Twittera Ilon Mask preuzeo 9,2 odsto Twittera
Osnivač Tesle Ilon Mask (Elon Musk) postao je jedan od najvećih akcionara Twittera, nakon što je preuzeo 9,2 odsto udela u pomenutoj kompaniji, otkriva... Ilon Mask preuzeo 9,2 odsto Twittera


Osnivač Tesle Ilon Mask (Elon Musk) postao je jedan od najvećih akcionara Twittera, nakon što je preuzeo 9,2 odsto udela u pomenutoj kompaniji, otkriva kupoprodajna dokumentacija sa Njujorške berze.

U podnesku američke Komisije za hartije od vrednosti i berze u ponedeljak otkriven je ovaj poslovni potez, prenosi Financial Times. Podnetu dokumentaciju koja je datirana na ponedeljak potpisao je Mask. On nije komentarisao razlog za kupovinu akcija.

Vrednost akcija Twittera porasla je za 26 odsto nakon vesti o Maskovoj investiciji. Procenjuje se da njegova imovina u Twitteru vredi oko 2,89 milijardi dolara prema nivou akcija od petka, prenosi Reuters. Akcije drugih kompanija za društvene mreže takođe su ojačale.

Mask je stekao više od 80 miliona pratilaca na Twitteru od kada se 2009. godine priključio na ovu društvenu mrežu. On je u poslednje vreme kritikovao popularnu društvenu platformu navodeći da podriva demokratiju i ne pridržava se principa slobode govora.

Analitičari ocenjuju da mi Mask mogao da zauzme agresivniji na Twitteru, ali i da bi na kraju mogao da otkupi većinski deo kompanije, imajući u vidu njegove ranije objave. Mask je nedavno sugerisao da razmišlja o pokretanju sopstvene društvene mreže.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...