Hrvatska Vlada donela odluku o dugoročnom ustupanju zemljišta

INA dobila koncesiju za gradnju luke na 40 godina

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacRegionVesti

18.4.2021 11:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

INA dobila koncesiju za gradnju luke na 40 godina INA dobila koncesiju za gradnju luke na 40 godina
Vlada Hrvatske donela je, kako prenose hrvatski mediji, odluku kojom se INI dodeljuje 40-godišnja koncesija na pomorskom dobru, za izgradnju i privredno korišćenje luke... INA dobila koncesiju za gradnju luke na 40 godina

Vlada Hrvatske donela je, kako prenose hrvatski mediji, odluku kojom se INI dodeljuje 40-godišnja koncesija na pomorskom dobru, za izgradnju i privredno korišćenje luke posebne namene – industrijske luke Urinj i izgradnje i privredno korišćenje pomorskog dobra van lučkog područja u katastarskoj opštini Kostrena Barbara.

Reč je o koncesiji važnoj za modernizaciju i rekonstrukciju Rafinerije nafte Rijeka u Urinju, a ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju je 124.544 kvadratna metra.

Fiksni deo naknade za koncesiju iznosi dve kune po kvadratnom metru zauzetog pomorskog dobra, odnosno 249.088 kuna na godinu dana, a promenljivi deo naknade je dva odsto od ukupnog godišnjeg prihoda, što, prema Studiji opravdanosti, za vreme trajanja koncesije iznosi oko 23,2 miliona kuna.

Kako se navodi u odluci, koncesionar je dužan da u pomorsko dobro koje se daje u koncesiju uloži ukupno 245,8 miliona kuna kao investiciono ulaganje, u skladu sa Studijom izvodljivosti iz februara 2021.

Koncesionar je dužan da u roku od godinu dana od donošenja odluke dostavi Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture  lokacijsku dozvolu, a ako to ne učini ugovor o koncesiji neće biti potpisan.

Tagovi
NOVAC

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...