procenjena cena investicije 165 miliona dolara

Indija odobrila drugu fazu izgradnje koridora zelene energije

BiznisEkologijaInfrastrukturaSvetU fokusuVesti

6.1.2022 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indija odobrila drugu fazu izgradnje koridora zelene energije Indija odobrila drugu fazu izgradnje koridora zelene energije
Indijska administracija je u četvrtak odobrila izgradnju druge faze takozvanog „koridora zelene energije“, u kojem će se generatori električne energije napajati održivo proizvedenom energijom... Indija odobrila drugu fazu izgradnje koridora zelene energije

Indijska administracija je u četvrtak odobrila izgradnju druge faze takozvanog „koridora zelene energije“, u kojem će se generatori električne energije napajati održivo proizvedenom energijom u nacionalnu mrežu za distribuciju širom zemlje.

Šema će olakšati „integraciju u mrežu i proizvodnju energije od približno 20 gigavata (GV) obnovljive energije (RE) u sedam indijskih država, Gudžarat, Himačal Pradeš, Karnataka, Kerala, Radžastan, Tamil Nadu i Utar Pradeš“, saopšteno je 6. januara, prenosi Capital.com.

Druga faza biće razvijena po procenjenoj ceni od 120,3 milijarde INR (165 miliona dolara) i prati prvu fazu projekta, koja se sprovodi po ceni od 101,4 milijarde INR kako bi se pomoglo u proizvodnji 24 GV čiste energije.

Koridori će pomoći trećem najvećem potrošaču energije na svetu da postigne svoj cilj od 450 GV instaliranih OIE kapaciteta do 2030. godine. Oni će takođe doprineti dugoročnoj energetskoj bezbednosti i pomoći će zemlji od preko 1,3 milijarde ljudi da smanji upotrebu uglja.

Nemačka razvojna banka KfW sufinansira izgradnju dalekovoda i trafostanica. Čista energija zavisi od vremenskih prilika i proizvodnja može značajno da varira. Kao takvi, izvođači će takođe izgraditi meteorološke stanice, koje su obavezne za predviđanje proizvodnje električne energije iz izvora vetra i sunca.

„Ovi koridori zelene energije su među najambicioznijim projektima u mrežnoj infrastrukturi širom sveta“, navodi se u belešci KfW-a o projektima.

„Zahvaljujući nemačkom finansiranju biće izgrađeno više od 5.800 kilometara novih dalekovoda i više od 165 trafostanica. Uz finansiranje od strane KfW-a, mreže će biti izgrađene za transport dovoljno energije za zadovoljavanje potreba tri miliona ljudi. Ovo je važan doprinos sigurnosti snabdevanja u Indiji — i globalnoj zaštiti klime“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...