Filijale najvećih investicionih banaka na svetu učestvuju u finansiranju proizvođača prehrambenih namirnica

Indijska kompanija Adani Wilmar se priprema za izlazak na berzu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

22.1.2022 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Indijska kompanija Adani Wilmar se priprema za izlazak na berzu Indijska kompanija Adani Wilmar se priprema za izlazak na berzu
Indijska kompanija za proizvodnju jestivog ulja Adani Wilmar planira da sakupi 36 milijardi rupija (483,80 miliona dolara) kako bi izašla na berzu, navodi se... Indijska kompanija Adani Wilmar se priprema za izlazak na berzu

Indijska kompanija za proizvodnju jestivog ulja Adani Wilmar planira da sakupi 36 milijardi rupija (483,80 miliona dolara) kako bi izašla na berzu, navodi se u saopštenju vezanom za prijavu ove firme za listiranje.

Firma je objavila da će cena akcija za njen izlazak na berzu, koji će biti zaključen 31. januara, biti između 218 i 230 rupija (2,83-3,09 dolara) po deonici, piše Capital.com

Iz kompanije je saopšteno da je u planu i pokretanje runde finansiranja pre samog listiranja, navodi se u crvenim dokumentima dostavljenim regulatoru tržišta u Upravnom odboru za hartije od vrednosti Indije (SEBI). Kompanija je takođe, izdvojila akcije u vrednosti od milijardu rupija za zaposlene.

Nakon finansiranja, kompanija Adani Wilmar planira da 19 milijardi rupija iskoristi za širenje postojećih i izgradnju novih proizvodnih pogona, 10,6 milijardi rupija za otplatu dugova i 4,5 milijardi za akvizicije i strateške investicije. Još uvek nije odlučeno koja će svota biti izdvojena u svrhu opšteg poslovanja.

Kompanija Adani proizvodi jestivo ulje, pšenično brašno, pirinač, mahunarke i šećer i čini oko 66 odsto potrošnje na osnovne namirnice u Indiji, navodi RHP.

Investicione banke koje će učestvovati u finansiranju ove kompanije su Kotak Mahindra Capital Company, JPMorgan India, BofA Securities India i Credit Suisse Securities (India), ICICI Securities, HDFC Bank i BNP Paribas.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...