Azijski startap prikupio 200 miliona dolara

Indonežanska online firma Traveloka planira izlazak na američku berzu

BerzaSvetVesti

3.6.2022 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Indonežanska online firma Traveloka planira izlazak na američku berzu Indonežanska online firma Traveloka planira izlazak na američku berzu
Najveći online startup za organizovanje putovanja u jugoistočnoj Aziji Traveloka prikupio je 200 miliona dolara investicija nakon što su okončani pregovori o njegovom izlasku... Indonežanska online firma Traveloka planira izlazak na američku berzu

Najveći online startup za organizovanje putovanja u jugoistočnoj Aziji Traveloka prikupio je 200 miliona dolara investicija nakon što su okončani pregovori o njegovom izlasku na berzu kroz spajanje sa “blanko ček” kompanijom, navode izvori koji su imali uvid u situaciju.

Startap sa sedištem u Džakarti prikuplja nove investicije nakon što je njegov upravni odbor odlučio da ne izlazi na berzu preko kompanije Bridgetown Holdings, kompanija za specijalne akvizicije koju finansiraju milijarderi Ričard Li (Richard Li) i Piter Til (Peter Thiel). Kompanija Traveloka, koju podržavaju investitori među kojima se nalaze GIC i Expedia Group, planira da ove godine izađe na berzu u Sjedinjenim Američkim Državama, ali lokacija i vreme bi mogli da se promene, navode neimenovani izvori za Bloomberg.

Predstavnici kompanije Traveloka nisu dali komentar. Osim toga, runda finansiranja je još uvek u toku, a i tu bi moglo doći do promena, navode izvori.

Kako navode iz CB Insights, vrednost Traveloke je bila procenjena na tri milijarde, ali je prema izveštavanju agencije Bloomberg News iz 2020. godine ova kompanija pokrenula rundu finansiranja sa nižom vrednošću.

Iako je pandemija ozbiljno oštetila turizam u zemljama jugoistočne Azije, ove godine situacija u tom sektoru se menja nabolje. Tajland beleži nagli rast stranih posetilaca nakon ukidanja testova na korona virus i obaveznog karantina.

  • MARKO7

    3.6.2022 #1 Author

    Pa baš me zanima šta će uraditi na Američkoj berzi…

    Odgovori

  • MADMAX

    3.6.2022 #2 Author

    Pametan potez.

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.6.2022 #3 Author

    Cim su se odlucili na taj potez onda imaju opravdan razlog…

    Odgovori

    • VANJA

      29.6.2022 #4 Author

      Zasto da ne, sigurno ce imati koristi!

      Odgovori

  • Dragana

    6.6.2022 #5 Author

    Znaci jaki su

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...