rezervoari blizu kapaciteta popunjenosti

Indonezija produžila oslobađanje od poreza na izvoz palminog ulja

AgrobiznisBiznisSvetVesti

24.8.2022 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Indonezija produžila oslobađanje od poreza na izvoz palminog ulja Indonezija produžila oslobađanje od poreza na izvoz palminog ulja
Indonezija je do 31. oktobra produžila politiku nenaplate dažbina za izvoz palminog ulja, rekao je ministar trgovine Zulkifli Hasan u sredu, usled zalaganja poljoprivrednika... Indonezija produžila oslobađanje od poreza na izvoz palminog ulja

Indonezija je do 31. oktobra produžila politiku nenaplate dažbina za izvoz palminog ulja, rekao je ministar trgovine Zulkifli Hasan u sredu, usled zalaganja poljoprivrednika da se podignu cene za sveže palmino ulje.

Indonezija je od sredine jula počela da ukida izvozne takse za palmino ulje, a ta politika je trebalo da važi do kraja ovog meseca. Maksimalni izvozni porez od 240 dolara po toni za sirovo palmino ulje trebalo je da stupi na snagu u septembru pre poslednje promene, piše Businesstimes.

Odluka je doneta kako bi se podstakao izvoz palminog ulja i podržale cene plodova palminog ulja za poljoprivrednike, rekao je Zulkifli u svom izlaganju članovima parlamenta.

Najveći svetski proizvođač palminog ulja bori se sa ogromnim povećanjem zaliha nakon tronedeljne zabrane izvoza u maju.

Iako su isporuke nastavljene i vlasti su prilagodile povezane poreske politike, izvoz je do sada ostao usporen, što je rezultiralo da su rezervoari blizu kapaciteta popunjenosti i cene su niže.

Najnoviji podaci Indonezijskog udruženja za palmino ulje pokazuju da je zaliha iznosila 6,68 miliona tona na kraju juna, u poređenju sa oko četiri miliona tona na kraju 2021. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...