Fond iz Poljske ima visoka očekivanja od budućeg vlasnika lanca sportske opreme

Intersport ponuđen na prodaju

BiznisFirme u fokusuRegionVesti

31.5.2022 12:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Intersport ponuđen na prodaju Intersport ponuđen na prodaju
Poljski fond Enterprise Investors, koji je preko kompanije Sigur Retail Group pre nekoliko godina preuzeo od Mercatora firmu Intersport ISI i lanac prodavnica sportske... Intersport ponuđen na prodaju

Poljski fond Enterprise Investors, koji je preko kompanije Sigur Retail Group pre nekoliko godina preuzeo od Mercatora firmu Intersport ISI i lanac prodavnica sportske opreme Intersport u Sloveniji i regionu, traži novog vlasnika za svoju investiciju.

Očekivanja oko cene su visoka, a željeni kupac treba da bude trgovačko preduzeće, prenosi SeeBiz pozivajući se na Finance.

Enterprise Investors jedna je od najvećih kompanija privatne imovine (private equity) u srednjoj i istočnoj Evropi, a od osnivanja 1990. godine, prikupila je sredstva za devet fondova, čija vrednost kapitala iznosi više od 2,5 milijardi evra. Ti fondovi investirali su 2,2 milijarde evra u 151 društvo iz raznih sektora, zatim izlaskom iz 135 društava ostvarili povrat od 4,2 milijarde evra.

Enterprise Investors u hrvatskom portfelju ima maloprodajni lanac Studenac, pekarsku industriju Pan Pek, kao i lanac prodavnica sportskom opremom Intersport.

Proces prodaje još nije počeo, ali priprema se i o njemu se razmišlja, a prema nekim predviđanjima prodaja bi mogla da bude realizovana u drugoj polovini ove godine, što bi uključivalo prodaju kompletnog poslovanja.

Intersport u regionu ima više od 140 prodavnica, uključujući tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Kosova i Severne Makedonije.

  • Milovan94

    31.5.2022 #1 Author

    Mnogo velikih firmi se prodaje.

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.5.2022 #2 Author

    Zanimljivo,ovo nisam znala…

    Odgovori

  • MARKO7

    1.6.2022 #3 Author

    Pa videćemo cene kakve će biti, po meni nebih trebali da im artikli budu skupi…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...