Italijanska banka gasi poslovanje u Rusiji

Intesa zatvara filijalu u Moskvi

BankeSvetVesti

2.8.2023 10:58 Autor: Vladimir Jokanović 2

Intesa zatvara filijalu u Moskvi Intesa zatvara filijalu u Moskvi
Najveća italijanska banka Intesa Sanpaolo saopštila je da će zatvoriti svoju filijalu u Moskvi. Prema navodima zvaničnika banke to neće uticati na aktivnosti Intese... Intesa zatvara filijalu u Moskvi

Najveća italijanska banka Intesa Sanpaolo saopštila je da će zatvoriti svoju filijalu u Moskvi. Prema navodima zvaničnika banke to neće uticati na aktivnosti Intese u Rusiji, ali će banka nastaviti da smanjuje svoje tamošnje poslovanje.

Filijala će biti zatvorena u narednim mesecima, ali nije preciziran rok, prenosi Komersant, pozivajući se na italijanski Messaggero. Intesa ima tri kancelarije u Moskvi, a nije poznato da li će sve biti zatvorene. Prema podacima ruske centralne banke, Intesa ima šest filijala i 21 kancelariju u Rusiji.

Banka Rusije uvela je prošle godine ograničenja za klijente italijanskih banaka UniCredit i Intesa. Bilo je takođe reči i o tome da bi rusko rukovodstvo moglo da bude kupac tamošnje podružnice bankarske grupe Intesa Sanpaolo, kao i da bi kupac mogla da bude Gazprom banka.

Prema izveštaju o finansijskim rezultatima banke Intesa u Rusiji u prošloj godini kreditiranje u Rusiji je prepolovljeno. Proruska hakerska grupa No Name 057, izvršila je 1. avgusta sajber napade na sajtove najmanje pet italijanskih banaka, među kojima je bila Intesa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...