INVESTICIJA OD DVA MILIONA EVRA U LAZAREVCU IGB automotive otvara fabriku autodelova, u startu posao za 150 radnika

AutomobiliInvesticijeLifestyleNovacSrbijaVesti

20.11.2020 09:42 Autor: Ljiljana Begović 0

INVESTICIJA OD DVA MILIONA EVRA U LAZAREVCU IGB automotive otvara fabriku autodelova, u startu posao za 150 radnika INVESTICIJA OD DVA MILIONA EVRA U LAZAREVCU IGB automotive otvara fabriku autodelova, u startu posao za 150 radnika
Nemačka kompanije „IGB automotive“, sa sedištem u Inđiji, najavila je otvaranje fabrike u Lazarevcu, u kojoj će se proizvoditi delovi za najpoznatije automobilske brendove,... INVESTICIJA OD DVA MILIONA EVRA U LAZAREVCU IGB automotive otvara fabriku autodelova, u startu posao za 150 radnika

Nemačka kompanije „IGB automotive“, sa sedištem u Inđiji, najavila je otvaranje fabrike u Lazarevcu, u kojoj će se proizvoditi delovi za najpoznatije automobilske brendove, a kompanija je za tu namenu kupila objekte kod jezera Očaga.

Investicija je vredna najmanje dva miliona evra i kompanija planira u Lazarevcu da zaposli u početku 150 radnika sa tendencijom rasta do 500 zaposlenih. Generalni menadžer kompanije IGB Dalibor Berić je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo da može da objavi da se ta kompanija iz Inđije odlučila za novu investiciju kupovinom proizvodnih objekata na teritoriji opštine Lazarevac.

Podsetio je da ta kompanija proizvodi grejače za automobilska sedišta, grejače za volane, senzore za sedišta, delove za elektroniku i kontrolne uređaje u vozilu.

„Naši kupci su BMW, Mercedes grupacija, Volkswagen grupa, to jest Audi, Škoda, Porše, Reno grupa, kao i japanski proizvođači“, naglasio je Berić, prenosi Tanjug.

Fabrika automobila
Foto: Tanjug/AP

Berić kaže da se proizvodnja u Lazarevcu neće razlikovati od one u Inđiji, kao i da će se poštovati svi svetski standardi automobilske industrije, koje inače traži i matična kompanija IGB iz Nemačke. Naveo je da ta nemačka kompanija ima i proizvodne pogone i razvojne centre u Češkoj, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Meksiku, Kini i Vijetnamu.

Kompanija ima veliku pomoć Vlade Srbije, Privredne komore Srbije, kao i opštine Lazarevac i predsednika te opštine Bojana Stevića, zbog čega su se i odlučili za otvaranje novog pogona u Lazarevcu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...