Vrednost ulaganja 15 miliona evra

Investitor iz Kuvajta gradi u Sarajevu najveći zabavni park u regionu

BiznisRegionVestiZanimljivosti

17.8.2022 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Investitor iz Kuvajta gradi u Sarajevu najveći zabavni park u regionu Investitor iz Kuvajta gradi u Sarajevu najveći zabavni park u regionu
Kompanija Bosna u očima Gulfa iz Sarajeva, iza koje stoji investitor iz Kuvajta, planira izgradnju zabavnog parka koji će biti najveći u Bosni i... Investitor iz Kuvajta gradi u Sarajevu najveći zabavni park u regionu

Kompanija Bosna u očima Gulfa iz Sarajeva, iza koje stoji investitor iz Kuvajta, planira izgradnju zabavnog parka koji će biti najveći u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Zabavni park će između ostalog imati roler-koster (tzv. voz smrti), padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting, sobu digitalnih iluzija, kuglanu i video igre. Projekat će biti realizovan na području Kantona Sarajevo na površini od 30.000 kvadratnih metara.

U toku su pregovori na različitim nivoima sa ciljem realizacije projekta, a vrednost ulaganja je oko 15 miliona evra, prenosi Poslovni dnevnik pisanje Klix.ba.

U zabavnom parku je planirano i zapošljavanje gotovo 200 radnika što će značajno doprineti razvoju lokalne zajednice i obogaćivanju turističke ponude BiH.

Hamad Alajmi, direktor kompanije Bosna u očima Gulfa, rekao je da redovno učestvuje u projektima podrške lokalnim zajednicama u BiH i da je uvideo turistički potencijal države u koju ulaže velike napore, od promocije do izgradnje infrastrukture.

U razgovoru za Klix.ba rekao je da dnevno gotovo 20 miliona pratilaca na društvenim mrežama, koje on vodi, vidi lepote BiH koje promoviše i na taj način ih motiviše da posete ovu zemlju.

“Uveren sam da je BiH skriveni biser u koji vredi ulagati. Bosanci i Hercegovci su vredan, srdačan i gostoprimljiv narod, a poseban utisak mi je ostavlja činjenica da gde god se pojavim, iako me ne poznaju, pozivaju i dolaze na kafu”, dodao je Alajmi.

Kako saznaje portal, već postoji lokacija koja je predložena za lokaciju zabavnog parka, a u izgradnji će učestvovati domaće i strane kompanije.

BOSNA U OČIMA GULFA d.o.o. Sarajevo

ul. Butmirska cesta br. 18, Sarajevo Dio , Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
30.780 (2020)
Broj zaposlenih:
2 (2020)
 • GOCA BG

  17.8.2022 #1 Author

  Sjajno,ovo ce biti prava senzacija u Sarajevu…

  Odgovori

 • TATJANA

  18.8.2022 #2 Author

  Oni jesu zaista jako gostoprimljivi

  Odgovori

 • Dea

  18.8.2022 #3 Author

  Odavno planiram obilazak Sarajeva

  Odgovori

 • kaćica

  21.8.2022 #4 Author

  To je divno deci ce znaciti.

  Odgovori

 • Tina

  5.9.2022 #5 Author

  Bice bas atrakcija

  Odgovori

 • Anna

  6.10.2022 #6 Author

  Jedva čekam da ga završe pa da odem na jednu vožnju.

  Odgovori

 • DASHA

  20.8.2023 #7 Author

  Bas dobro, zabave nikad dosta

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...