IRSKI AVIOPREVOZNIK ZABELEŽIO PRVI LETNJI GUBITAK U 30 GODINA Ryanair predviđa još goru 2021. godinu

BerzaNovacVesti

2.11.2020 16:22 Autor: Marko Miladinović 0

IRSKI AVIOPREVOZNIK ZABELEŽIO PRVI LETNJI GUBITAK U 30 GODINA Ryanair predviđa još goru 2021. godinu IRSKI AVIOPREVOZNIK ZABELEŽIO PRVI LETNJI GUBITAK U 30 GODINA Ryanair predviđa još goru 2021. godinu
Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair zabeležila je prvi gubitak u ključnom letnjem periodu u poslednjih 30 godina, što je rezultat krize korona virusa koja preti... IRSKI AVIOPREVOZNIK ZABELEŽIO PRVI LETNJI GUBITAK U 30 GODINA Ryanair predviđa još goru 2021. godinu

Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair zabeležila je prvi gubitak u ključnom letnjem periodu u poslednjih 30 godina, što je rezultat krize korona virusa koja preti da broj putnika smanji iduće godine na polovinu u odnosu na nivo pre pandemije.

Ryanair je za šest meseci, zaključno sa septembrom, zabeležio gubitak od 197 miliona evra jer su ograničenja putovanja zbog korona virusa oborila zarade u vazdušnom saobraćaju za 80 procenata.

U kompaniji predviđaju da će se u drugoj polovini fiskalne godine prikazati i veći gubici.

Ovaj pad je utoliko veći kada se uzme u obzir da je u istom periodu 2019. godine Ryanair ostvario profit od 1,15 milijardi evra, prenosi Rojters.

Ipak, pad profitabilnosti je manji od gubitka koji su prognozirali analitičari kompanije, u iznosu od 244 miliona evra.

Snažniji bilans stanja od očekivanog podigao je danas raspoloženje investitora na berzi.

Akcije kompanije Ryanair su porasle za šest odsto na prepodnevnom trgovanju u Londonu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...