trgovci skeptični

Isporuka ruskog gasa za Evropu preko gasovoda Yamal od četvrtka?

BiznisInfrastrukturaSvetU fokusuVesti

3.11.2021 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Isporuka ruskog gasa za Evropu preko gasovoda Yamal od četvrtka? Isporuka ruskog gasa za Evropu preko gasovoda Yamal od četvrtka?
Ruski gas bi trebalo od četvrtka ponovo da stiže u Evropu gasovodom Yamal-Europe, budući da su gasni operateri počeli da dostavljaju zahteve za renominaciju,... Isporuka ruskog gasa za Evropu preko gasovoda Yamal od četvrtka?

Ruski gas bi trebalo od četvrtka ponovo da stiže u Evropu gasovodom Yamal-Europe, budući da su gasni operateri počeli da dostavljaju zahteve za renominaciju, odnosno da prijavljuju količine gasa za transport na zapad, prema podacima objavljenim u sredu na veb sajtu Gascade.

Protok ruskog gasa ovim gasovodom ka Nemačkoj i dalje na zapad sveden je od subote na nulu, jer su isporuke preusmerene na istok što je dovelo do skoka cena fjučersa gasa, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Vest da će protok gasa tim cevovodom biti nastavljen ohladio je cene gasa, pri čemu je na evropskom trgovanju ona pala na 75 evra po megavat satu (MWh) sa nivoa od 78,75 evra po MWh na kojem je bila pre pre objave podataka o renominacijama.

Na holandskom TTF čvorištu su gasni ugovori za mesec dana unapred sklapani po ceni od 77 evra za MWh na trgovanju u 14,45 časova po srednjoevropskom vremenu.

Trgovci, međutim, kažu da su i dalje oprezni po pitanju stvarnog nastavka isporuka gasa Yamal-Europe gasovodom, jer se renominacije mogu promeniti do početka trgovanja u četvrtak.

  • Lusik09

    7.1.2022 #1 Author

    Putin je otkazao u trgovanjima, staljnoj listic postoji jahte barke, nakit ono sto ne zna narod, raxumijete znaci cekalimovu vijest za Almatu da bi ovu spikumpokazati gasovoda kao misterioznu kao sa bajcice..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...