Vlada Srbije donela niz odluka na današnjoj sednici

Ista akciza na sva jaka alkoholna pića

SrbijaVesti

12.5.2021 19:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ista akciza na sva jaka alkoholna pića Ista akciza na sva jaka alkoholna pića
Vlada Srbije je na današnjoj sednici, između ostalog, usvojila Predlog zakona o izmeni Zakona o akcizama, kojim se predviđa da se sva jaka alkoholna... Ista akciza na sva jaka alkoholna pića

Vlada Srbije je na današnjoj sednici, između ostalog, usvojila Predlog zakona o izmeni Zakona o akcizama, kojim se predviđa da se sva jaka alkoholna pića, nezavisno od sirovina od kojih se proizvode i sadržaja etanola, oporezuju prema procentu čistog alkohola merenog na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa u tom gotovom proizvodu, čime će se izjednačiti poreski tretman svih jakih alkoholnih pića.

Ovim izmenama usaglašava se Zakon o akcizama sa propisima Evropske unije, kao i sa članom 37. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju o fiskalnoj diskriminaciji, kojim je propisano da će se Evropska unija i Srbija uzdržavati od uvođenja, i ukinuće ukoliko postoji, svaku meru ili praksu unutrašnje fiskalne prirode, kojom se proizvodi jedne strane, neposredno ili posredno, diskriminišu u odnosu na slične proizvode koji potiču sa teritorije druge strane.

Očekuje se da se Predlog zakona već narednih dana nađe u skupštinskoj proceduri.

Članovi Vlade doneli su i odluku da se obrazuje Radna grupa za razvoj i uspostavljanje elektronskog sistema eAgrar, koji obuhvata elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Srbije. U saopštenju Vlade se navodi da će eAgrar obuhvatiti i elektronski sistem za podnošenje zahteva, odobravanje i upravljanje podsticajima, kao i druge vezane korisničke servise u sektoru poljoprivrede, sa ciljem modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka i njihove promene u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja.

Na današnjoj sednici potvrđen je dogovor vlada Srbije i Turske o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv virusa Covid-19, kaže se u saopštenju Vlade, nakon održane sednice.

  • MARE

    12.3.2023 #1 Author

    Bolje biti pijan nego star..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...