ISTIČE ROK ZA PRIJAVU POSLODAVACA Od 1. oktobra za program Moja prva plata konkurišu mladi

BiznisBolji posaoIzdvajamoSrbijaVesti

25.9.2020 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ISTIČE ROK ZA PRIJAVU POSLODAVACA Od 1. oktobra za program Moja prva plata konkurišu mladi ISTIČE ROK ZA PRIJAVU POSLODAVACA Od 1. oktobra za program Moja prva plata konkurišu mladi
Za sve kompanije u Srbiji, počev od velikih sistema do mikro privrednih subjekata i preduzetnika, u petak, 25. septembra ističe rok da se prijave... ISTIČE ROK ZA PRIJAVU POSLODAVACA Od 1. oktobra za program Moja prva plata konkurišu mladi

Za sve kompanije u Srbiji, počev od velikih sistema do mikro privrednih subjekata i preduzetnika, u petak, 25. septembra ističe rok da se prijave za program „Moja prva plata”.

Ovaj program Vlade Srbije usmeren je, podsetimo, na mlade koji do sada nisu imali nikakvo radno iskustvo, kako bi ga stekli i lakše našli posao, ali i na poslodavce. Zahvaljujući ovoj inicijativi, poslodavci mogu doći do deficitarnih zanimanja različitih obrazovnih profila – inženjera, ekonomista, pravnika, tehničara, vozača, trgovaca, ugostitelja, zanatlija…

Program poslodavcima daje šansu da povećaju obim poslovanja, da investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove podmlade svoj kolektiv, unesu inovativnu snagu u postojeći tim.

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara, za one koji konkurišu sa stečenim srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem.

Do sada se za ovaj program prijavilo 5.636 preduzeća, a oglašeno je 13.500 radnih mesta na 8.500 pozicija.

Nakon isteka roka za prijavu poslodavaca, krenuće drugi deo realizacije programa „Moja prva plata“. On podrazumeva prijavu mladih do 30 godina bez radnog iskustva, sa sa završenom srednjom školom ili fakultetom. Predviđeno je da mladi konkurišu od 1. do 15. oktobra.

Za sve zainteresovane pokrenuta je i Vajber zajednica, na kojoj se detaljno mogu informisati o aktuelnostima u okviru programa ,,Moja prva plata”, uslovima konkursa, prijavi za program obuke…

Program Vlade Srbije realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku PKS, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i e Upravu.

Za program „Moja prva plata“ iz budžeta Republike Srbije izdvojeno je dve milijarde dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...