početak rada vertiporta planiran je do 2024. godine

Italijani sa Francuzima osnivaju kompaniju za leteće taksije

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

26.10.2021 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Italijani sa Francuzima osnivaju kompaniju za leteće taksije Italijani sa Francuzima osnivaju kompaniju za leteće taksije
Aerodromi u italijanskim gradovima Rimu, Veneciji i Bolonji i na francuskoj rivijeri udružili su snage s ciljem da osnuju kompaniju koja će formirati i... Italijani sa Francuzima osnivaju kompaniju za leteće taksije

Aerodromi u italijanskim gradovima Rimu, Veneciji i Bolonji i na francuskoj rivijeri udružili su snage s ciljem da osnuju kompaniju koja će formirati i upravljati infrastrukturom za leteće taksije, objavljeno je u utorak u zajedničkom saopštenju kompanija.

Infrastruktura, poznata pod nazivom vertiport (vertikalna luka), služiće za smeštaj aviona na baterije koji mogu da uzleću i sleću vertikalno, nudeći putnicima nove mogućnosti da izbegnu saobraćaj i da u najkraćem roku stignu iz jednog grada u drugi, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Rimski aerodrom kojim upravlja Atlantia, aerodrom Venecija, aerodrom Guilijelmo Markoni (Guglielmo Marconi) u Bolonji i francuski aerodromi Azurne rivijere saopštili su da će njihova kompanija, pod nazivom UrbanBlue, biti otvorena i za druge industrijske, tehnološke i finansijske partnere kako bi se projekat postepeno širio u Italiji, Francuskoj i drugim destinacijama.

Partner kompanije UrbanBlue će takođe biti nemački startap za usluge letećeg taksija Volokopter, dobiće i podršku investicionog fonda EDF Invest, akcionara Aerodroma Azurne rivijere, dodaje se u saopštenju.

Početak rada vertiporta u Rimu, Veneciji i francuskom primorskom gradu Nici planiran je do 2024. godine. Finansijski detalji projekta nisu objavljeni.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...