ITALIJANSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA ULAGANJA Srbija idealna destinacija za direktne strane investicije

EUInvesticijeNovacSrbijaVesti

25.11.2020 12:59 Autor: Marija Jovanović 1

ITALIJANSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA ULAGANJA Srbija idealna destinacija za direktne strane investicije ITALIJANSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA ULAGANJA Srbija idealna destinacija za direktne strane investicije
Interesovanje italijanskih kompanija da ulažu u Srbiji uprkos aktuelnoj situaciji ne opada i njihova iskustva sa poslovanjem su pozitivna jer se pokazalo da je... ITALIJANSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA ULAGANJA Srbija idealna destinacija za direktne strane investicije

Interesovanje italijanskih kompanija da ulažu u Srbiji uprkos aktuelnoj situaciji ne opada i njihova iskustva sa poslovanjem su pozitivna jer se pokazalo da je Srbija idealna destinacija za strane direktne investicije, rekao je ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo.

On je na beograskom ekonomskom forumu rekao da je Italija jedan od glavnih investitora u Srbiji i drugi po veličini ekonomski partner. „Interes italijanskih kompanija za Srbiju nikada nije opao“, rekao je Lo Kašo.

On je dodao da je sadašnja situacija imajući u vidu okolnosti usled pandemije daleko od zadovoljavajuće, i da je teško je što se tiče putovanja, odlažu se sajmovi i slične manifestacije… Podsetio je da italijanska vlada podržava kompanije koje su izvozno orjentisane.

Foto: Pixabay.com

„Srbija je idealna destinacija za strane direktne investicije iz mnogo razloga, među kojima su pristup međunarodnim tržištima, geografski položaj“, kazao je Lo Kašo, prenosi Tanjug.

Italijanske kompanije, prema njegovim rečima, prisutne su u različitim sektorima od IT, auto industrije, finansijskih usluga i ima ih svugde u Srbiji- od Subotice do Vranja.

„Uprkos ovim problematičnim mesecima imali smo mnogo zahteva italijanskih kompanija koje su želele da provere stanje u Srbiji. Razgovarali smo sa kompanijama u poslednjih šest, sedam meseci i one su uprkos teškoćama iskazale posvećenost i odlučnost da niko ne otpušta radnike, zainteresovane su da ostanu u Srbiji i zahvalne su za finansijsku podršku koju je obezbedila vlada na počeku pandemije“, rekao je Lo Kašo.

Kompanije koje posluju u Srbiji su prilično zadovoljne i iskustva i trendovi su takođe dobri i pozitivni, naglasio je i dodao da je Italija odlučila da investira u Srbiju kad niko o tome nije razmišljao.

„Sada vidimo koliko je ta odluka bila bitna“, kazao je Lo Kašo.

  • SRDJAN

    20.5.2022 #1 Author

    Sto da ne vole da posluju ovde kad im Vucko da i zemljiste i sve za dz. A jos i jeftina radna snaga.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...