Na mesto Zorana Petrovića došao Stefan Lazarević

Izabran novi predsednik Američke privredne komore u Srbiji

BiznisFirme u fokusuSrbijaVesti

24.2.2022 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Izabran novi predsednik Američke privredne komore u Srbiji Izabran novi predsednik Američke privredne komore u Srbiji
Generalna skupština Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) izabrala je za novog predsednika Upravnog odbora Stefana Lazarevića, generalnog direktora kompanije NCR Srbija. U naredne... Izabran novi predsednik Američke privredne komore u Srbiji

Generalna skupština Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) izabrala je za novog predsednika Upravnog odbora Stefana Lazarevića, generalnog direktora kompanije NCR Srbija.

U naredne dve godine novi Upravni odbor činiće i prvi potpredsednik Ivan Miletić iz kompanije Philip Morris, drugi potpredsednik Ronald Seliger (Ronald Seeliger), direktor Hemofarma, kao i četiri člana Upravnog odbora Goran Vasić iz Telenora, Ksenija Karić iz preduzeća Schneider Electric, Marija Popović iz OTP banke i Milan Gospić iz Microsofta.

Novoizabrani predsednik Stefan Lazarević zahvalio se dosadašnjem predsedniku Zoranu Petroviću na izuzetnim rezultatima uprkos izazovima tokom pandemije korona virusa, kao i posvećenosti i zalaganju članica AmCham-a u doprinosu poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

„AmCham će ostati dosledan u svojoj misiji da podrži američke i druge investitore u Srbiji, kao i u podršci vladi u reformama i kreiranju stabilnog, predvidivog i atraktivnog poslovnog okruženja. U sklopu te misije, svakako ćemo se uključiti i u jačanje regionalnih inicijativa, kao što je Inicijativa za otvoreni Balkan i nastojaćemo da budemo za svakim stolom za kojim se razgovara o unapređenju privrednog ambijenta, kao i ostalim temama koje se odnose na privlačenje investicija, zapošljavanje i poštovanje najviših standarda u svim sferama poslovanja“, poručio je novi predsednik UO AmCham-a.

Ovogodišnju AmCham „Hero“ nagradu, žiri sastavljen od predstavnika Upravnog odbora AmCham-a, dodelio je glumici Mileni Radulović, koja je, prema njihovim rečima „u protekloj godini javno, hrabro i požrtvovano učinila veliki gest progovorivši protiv rodno zasnovanog nasilja, a u zaštitu života i integriteta, ne samo u svoje ime, već u ime svih žena“.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 99.000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale 14 milijardi evra.

 • NINO

  24.2.2022 #1 Author

  Po kakvoj li je osnovi postavljan na tu poziciju?
  Za Radulovicku, tek nemam reci….

  Odgovori

 • STEFAN

  24.2.2022 #2 Author

  Super, cestitam!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...