udeo u gradnji biće podeljen "na ravne časti"

Izgradnja mosta na reci Bojani koštaće 20 miliona evra

InfrastrukturaInvesticijeRegionVesti

27.2.2023 15:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Izgradnja mosta na reci Bojani koštaće 20 miliona evra Izgradnja mosta na reci Bojani koštaće 20 miliona evra
Most na reci Bojani, koji će zajednički graditi Crna Gora i Albanija, koštaće blizu 20 miliona evra, saopštio je crnogorski premijer Dritan Abazović i... Izgradnja mosta na reci Bojani koštaće 20 miliona evra

Most na reci Bojani, koji će zajednički graditi Crna Gora i Albanija, koštaće blizu 20 miliona evra, saopštio je crnogorski premijer Dritan Abazović i dodao da će taj projekat imati direktne benefite na bruto domaće proizvode (BDP) obe zemlje.

Abazović je nakon zajedničke sednice vlada dve države, na kojoj je potpisan bilateralni sporazum o izgradnji mosta na reci Bojani, kazao da će izgradnja biti malo skuplja nego što su prvobitno procenjivali, ali da to nije ništa spektakularno, prenosi Mina.

“Mislim da će izgradnja koštati blizu 20 miliona evra. Ako se to podeli po pola, to zaista nije mnogo. Omogućićemo finansiranje iz kapitalnog budžeta. Imamo otvorenu stavku i imamo i rezervu za to, s tim što u prvoj godini neće biti isplaćen celi deo, nego samo početna sredstva, i već smo razgovarali o tome da se plaćanje odradi u nekoliko godina“, objasnio je Abazović na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je na graničnom prelazu Sukobin leti ogromna gužva i da smatra da će gro tih turista ići novom trasom.

“Dogovor je da plaćamo 50:50, dok je albanska strana preuzela projektovanje i samim tim oslobodila Crnu Goru tih troškova, koji nisu mali“, dodao je Abazović.

On očekuje da će vrlo brzo doći u fazu da otvore tender da bi birali najboljeg ponuđača.

“Biće međudržavna komisija koja će raditi preglede svega što se bude radilo na terenu. Imaćemo situaciju da možete, na primer, da ručate na Velikoj plaži, a spavate u Albaniji, ili obratno. To je nešto što će jako biti atraktivno za goste“, tvrdi Abazović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...