Na porast razmene dve zemlje utiče frekventnost avio saobraćaja

Izraelski investitori i turisti zainteresovani za Crnu Goru

BiznisRegionTurizamVesti

27.5.2022 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Izraelski investitori i turisti zainteresovani za Crnu Goru Izraelski investitori i turisti zainteresovani za Crnu Goru
Na sastanku ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Jahelom Vilanom, konstatovano je da su investitori i... Izraelski investitori i turisti zainteresovani za Crnu Goru

Na sastanku ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Jahelom Vilanom, konstatovano je da su investitori i turisti iz Izraela zainteresovani za Crnu Goru.

Iz Ministarstva spoljnih poslova saopšteno je da je na sastanku istaknuta odlučnost nove vlade u stvaranju stabilnog i povoljnog investicionog ambijenta i pozdravljena je zainteresovanost izraelskih kompanija koje planiraju ulaganja u sektor turizma i trgovine, piše RTCG.

Na porast turističke razmene između Crne Gore i Izraela, kako je ocenjeno, značajno utiču frekventnost avionskog saobraćaja, kao i interesovanje Izraelaca za Crnu Goru kao destinaciju koju vredi otkriti.

Crnogorsko primorje
Foto: Pixabay.com

„Tokom razgovora, bilo je reči i o evropskoj perspektivi Crne Gore, kao i prozapadnoj orijentaciji crnogorskih građana, koja predstavlja podstrek za lidere u ostvarivanju spoljnopolitičkog cilja – članstva u Evropskoj uniji“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je rekao da je stabilna politička situacija pogodna za efikasnije delovanje Crne Gore u ostvarivanju konkretnih rezultata u oblasti vladavine prava.

Govoreći o dešavanjima na globalnom planu, sagovornici su ocenili da je zadatak svake države da prevazilazi iscrpljujuće sukobe i da teži pronalaženju rešenja.

 • TATJANA

  27.5.2022 #1 Author

  Teska je situacija ali pronalazi se resenje za sve

  Odgovori

 • TINA

  27.5.2022 #2 Author

  Svakako su gosti iz Izraela dobro dosli, ali ne I investitori.

  Odgovori

 • NATI29

  28.5.2022 #3 Author

  Sad ce pored Rusa biti i Izraelaca a najmanje ima Crnogoraca

  Odgovori

 • STRAHINJA

  29.5.2022 #4 Author

  Nismo ni svesni koliko je CG odlicna investicija

  Odgovori

 • GOCA BG

  29.5.2022 #5 Author

  Da zamene Ruse i Ukrajince…

  Odgovori

 • Anna

  30.5.2022 #6 Author

  Svakako imaju šta da ponude. Svaka čast.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...