od početka rata u ukrajini

Izvoz nafte iz Rusije porastao u aprilu na najviši nivo

Vesti

20.5.2023 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Izvoz nafte iz Rusije porastao u aprilu na najviši nivo Izvoz nafte iz Rusije porastao u aprilu na najviši nivo
Ruski izvoz nafte porastao je u aprilu na najviši nivo od izbijanja rata u Ukrajini, te su tako povećani prihodi za 1,7 milijardi dolara... Izvoz nafte iz Rusije porastao u aprilu na najviši nivo

Ruski izvoz nafte porastao je u aprilu na najviši nivo od izbijanja rata u Ukrajini, te su tako povećani prihodi za 1,7 milijardi dolara uprkos zapadnim sankcijama, prenosi magazin “Nedelja”, Nacionalnog naftnog komiteta Srbije pozivajući se na podatke Međunarodne agencije za energiju.

„Rusija možda povećava proizvodnju kako bi nadoknadila izgubljeni prihod“, dodaju nadležni u Međunarodnoj agenciji za energetiku u svom mesečnom izveštaju o tržištu nafte, preneo je Danas.

Prihodi zemlje od izvoza nafte porasli su za 1,7 milijardi dolara na 15 milijardi dolara u aprilu. Brojka je, međutim, 27 odsto manja u odnosu na isti mesec 2022. godine.

Ruski poreski prihodi od njenog sektora nafte i gasa smanjeni su za 64 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

  • MITAR

    20.5.2023 #1 Author

    Cinjenica da su pribodi znacajno manji u odnosu na proslu godinu, ali opet uspevaju da se bore sa sankcijama koje im EU i Amerika stalno namecu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...