Tim Kuk nagrađen za 10 godina uspešnog rukovođenja

Izvršni direktor kompanije Apple dobio 750 miliona dolara bonusa

BiznisNovacSvetVesti

27.8.2021 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izvršni direktor kompanije Apple dobio 750 miliona dolara bonusa Izvršni direktor kompanije Apple dobio 750 miliona dolara bonusa
Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk (Tim Cook) dobio je više od pet miliona akcija u ovom tehnološkom gigantu, za 10 godina na poslu... Izvršni direktor kompanije Apple dobio 750 miliona dolara bonusa

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk (Tim Cook) dobio je više od pet miliona akcija u ovom tehnološkom gigantu, za 10 godina na poslu prvog čoveka firme. Prema podacima nadzorne službe on je prodao većinu svojih akcija za više od 750 miliona dolara.

Preuzimanje akcija je deo dogovora koji je Kuk postigao sa pokojnim izvršnim direktorom Stivom Džobsom (Steve Jobs), prenosi BBC. Nagrada je zavisila od uspešnosti akcija kompanije Apple u poređenju sa drugim kompanijama koje su izlistane u berzanskom indeksu S&P 500.

Prema evidenciji kompanije Apple, Kuk je imao pravo na nagradu jer su akcije kompanije porasle za 191,83 odsto u poslednje tri godine. Takođe, cena akcija porasla za 1.200 procenata od 24. avgusta 2011. godine kada je Kuk preuzeo rukovođenje kompanijom.


Kompanija Apple sada ima tržišnu vrednost od oko 2.500 milijardi dolara. Kukovo lično bogatstvo procenjuje se na oko 1,5 milijardi dolara, a kako je rekao 2015. godine, on želi da celokupnu svoju imovinu donira u dobrotvorne svrhe pre smrti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...