ulazak u auto-industriju preko volkswagena

J.P. Morgan proširuje svoje kapacitete digitalnog plaćanja

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

8.9.2021 18:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

J.P. Morgan proširuje svoje kapacitete digitalnog plaćanja J.P. Morgan proširuje svoje kapacitete digitalnog plaćanja
Investiciona banka J.P. Morgan saopštila je u sredu da planira da kupi većinski udeo od blizu 75 odsto u Volkswagenovoj jedinici za platni promet.... J.P. Morgan proširuje svoje kapacitete digitalnog plaćanja

Investiciona banka J.P. Morgan saopštila je u sredu da planira da kupi većinski udeo od blizu 75 odsto u Volkswagenovoj jedinici za platni promet.

Američki bankarski gigant je naveo da će s ovim ugovorom proširiti svoje kapacitete za digitalna plaćanja i prvi put ući u automobilsku industriju.

S vremenom, dve kompanije planiraju da razviju ovu VW-ovu platformu i na tržišta izvan automobilskog sektora, istakli su iz J. P.Morgana, prenosi Tanjug pozivajući se na CNBC.

Finansijski uslovi ugovora nisu obelodanjeni, a očekuje se da će transakcija biti okončana u prvoj polovini 2022. godini.

Volkswagen već izvesno vreme ulaže napore da uđe u industriju digitalnih plaćanja. Kompanija je osnovala u Luksemburgu platnu firmu 2017. godine koja, pored ostalog, omogućava klijentima da kupuju i iznajmljuju automobile, da plate parking karte, izvrše uplatu za punjenje električnih vozila, itd.

Saopštenje američke banke nije pomoglo akcijama VW-a na Frankfurtskoj berzi koje su danas potonule za više od dva odsto usled opšteg trenda pada deonica na evropskim tržištima.

Ovo je najnovija u nizu akvizicija i investicija J.P. Morgana ove godine. Kompanija je u junu postigla dogovor o preuzimanju britanske online firme za upravljanje bogatstvom Nutmeg, kao i o kupovini platforme OpenInvest, sa sedištem u San Francisku, koja je fokusirana na etička ulaganja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...