Ostrvska zemlja ukida vize za posetioce iz određenih zemalja

Japan postepeno uklanja pandemijske mere

LifestyleSvetTurizamU fokusuVestiZdravlje

12.9.2022 14:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Japan postepeno uklanja pandemijske mere Japan postepeno uklanja pandemijske mere
Vlada Japana planira da ukine vize za putnike iz određenih zemalja kako bi ublažila kontrole koje su uvedene kako bi se zaustavilo širenje virusa... Japan postepeno uklanja pandemijske mere

Vlada Japana planira da ukine vize za putnike iz određenih zemalja kako bi ublažila kontrole koje su uvedene kako bi se zaustavilo širenje virusa Covid-19.

Premijer ove zemlje Fumio Kišida (Fumio Kishida) će možda već u toku ove nedelje doneti odluku u vezi sa ovim olakšicama, koje će pojedincima omogućiti da posete Japan bez zakazivanja preko putničkih agencija, piše Reuters, pozivajući se na Fuji News Network.

Pre pandemije, putnici iz 68 zemalja i regiona nisu morali da imaju vizu za posetu Japanu.

Pored toga, novinska agencija Nikkei izveštava da bi japanska vlada u oktobru mogla ukinuti i ograničenja broja ulazaka u zemlju na dnevnom nivou.

Zamenik glavnog sekretara kabineta Seiđi Kihara (Seiji Kihara) u tok televizijskog programa saopštio je da je “slabiji jen najefikasniji za privlačenje turista”, dodajući da treba preduzeti dalje korake kako bi se podstaklo interesovanje stranih posetilaca.

Prošle nedelje vlasti u Japanu su donele odluku da povećaju maksimalni broj posetilaca na dnevnom nivou sa 20.000 na 50.000 i ukinu testiranje na Covid-19 pre izlaska iz zemlje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...